2024-04-20 18:56

Când promite medicul Valeriu Gheorghiță că va fi atins pragul de IMUNIZARE

 |  23:16
Când promite medicul Valeriu Gheorghiță că va fi atins pragul de IMUNIZARE

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat luni seară, la Realitatea Plus, că luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare în România.

„Eu pot să vă spun că, bazându-ne pe tulpina sălbatică, din Whan, însemna un prag de imunizare de 70%, însă, în lumina emergentei tulpini britanice care este mult mai contagioasă, este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare de peste 70%, poate 80%”.

În România, luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare. Sigur, ne dorim să atingem mult mai devreme pragul de imunizare. Eu mi-am propus peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic în aprilie”, a mai spus președintele președintele Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Referitor la vaccinarea cu AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță a declarat: „Mă așteptam ca nivelul de încredere să scadă mult mai mult după cum arătau primele semnale, însă, în momentul de față zilnic sunt programate circa 9.000 - 10.000 de persoane la vaccinarea cu acest ser, ceea ce înseamnă că oamenii câștigă încredere”, a spus el, la Realitatea Plus. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE