2024-04-19 11:31

Când începe a DOUA etapă a vaccinării și cine se încadrează

 |  16:07
Când începe a DOUA etapă a vaccinării și cine se încadrează

A doua etapă a campaniei de vaccinare - ce vizează aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta de peste 60 de ani și bolnavi cronici - ar urma să înceapă după data de 15 ianuarie, a anunțat marți medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, într-o conferință de presă. Pentru începerea cele de-a treia etape, medicul Valeriu Gheorghiță vede începutul lunii aprilie ca "termen realist".

”Estimăm că a doua etapă a vaccinării poate să înceapă după data de 15 ianuarie. A doua etapă va începe cu persoanele care sunt internate în centrele medico-sociale - aproximativ 40.000 de persoane internate. Vaccinarea personalului se va face prin echipe mobile.

Am dispus să se înceapă încă de acum obținerea consimțământului informat, inclusiv de la aparținători. Vorbim în a doua etapă de un total de aproximativ 4 milioane de persoane cu vârsta peste 60 de ani și bolnavi cronici

Estimăm că începutul lunii aprilie este un termen realist pe care îl putem lua în calcul pentru începerea cele de-a treia etape. Acest lucru depinde și de ritmul de livrare al dozelor de vaccin, nu doar de ritmul de vaccinare.

Ritmul de vaccinare pentru etapa I probabil că va fi în creștere. Sunt 87 de doze pierdute/irosite până în acest moment” a declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-05

In legatura cu acest articol...

Incidența infectărilor cu COVID într-o localitate a ajuns la 27,32 la mia de locuitori

Peste 600 de ZIARIȘTI au murit anul trecut în lume fiind infectați cu noul CORONAVIRUS

O asistentă medicală de 41 de ani A MURIT după VACCINAREA împotriva COVID-19

Coronavirus: 4.729 de cazuri noi. Scade din nou numărul pacienților aflați în stare gravă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE