2024-04-20 09:30

Când e indicat TESTUL rapid pentru a depista eficient infecția cu Omicron

 |  23:28
Când e indicat TESTUL rapid pentru a depista eficient infecția cu Omicron

Șeful Comitetului de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, a explicat, vineri, că testele rapide pentru Covid au rezultate concludente dacă sunt făcute în primele cinci zile de la debutul bolii.

Medicul militar a vorbit și despre eficiența acestor teste.

„Momentul în care efectuăm aceste teste rapide se corelează și cu rezultatul lor. Dacă le efectuăm în primele cinci zile de la debutul bolii, încărcătura virală este mai mare și, practic, șansa să obținem un rezultat pozitiv este mai mare. La persoanele care au un grad de imunitate mai mare, pentru că au fost vaccinate sau au trecut prin boală anterior, încărcătura virală este mai redusă și atunci probabilitatea ca un test rapid să iasă pozitiv este mai mică”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la Digi24.

Întrebat dacă testele rapide sunt mai puțin eficiente în depistarea Covid-19, Gheorghiță a răspuns: „Am observat și noi acest trend, mai multe persoane care erau chiar simptomatice care și-au făcut teste rapide și au ieșit negative și ulterior au fost confirmate de testele PCR. Cred că sensibilitatea testelor rapide este afectată de varianta Omicron, ceea ce va crea probleme din punct de vedere al costurilor pentru că un test PCR este mai costisitor și din punct de vedere al timpului de ieșire a rezultatelor”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE