2024-04-25 12:45

Bucureștenii se pot vaccina anti-covid și în parcările unui hipermarket

 |  14:37
Bucureștenii se pot vaccina anti-covid și în parcările unui hipermarket

Bucureştenii se pot vaccina în fiecare weekend, începând de sâmbătă, până la finalul anului, la "Caravana Mobilă de Vaccinare". Aceasta va fi prezentă în parcările unui cunoscut hypermarket. Vaccinul folosit va fi cel mono-doză produs de compania Johnson & Johnson.

"Lansăm Caravana Mobilă de Vaccinare, un proiect al Primăriei Capitalei prin Administraţia Spitalelor, proiect ce se înscrie în continuarea proiectelor de vaccinare în marele proces de imunizare a populaţiei din Bucureşti în cazul nostru. Este al treilea proiect pe această zonă cu abordare pentru cetăţenii Municipiului Bucureşti după ce Primăria Capitalei prin ASSMB am avut, organizăm şi în continuare operaţionalizăm Centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan, Centrul de Vaccinare din Piaţa Constituţiei - cel mai mare drive-thru. Acest proiect - Caravana Mobilă de Vaccinare, pe lângă elementul inovativ că am operaţionalizat un autobuz pe care l-am primit din partea STB Bucureşti, se desfăşoară în partenariat cu Kaufland România. Abordarea nouă este că aducem şi mediul privat alături de Administraţia locală", a declarat sâmbătă directorul general al ASSMB, Vasile Apostol.

Directorul ASSMB a precizat că imunizarea în caravană se va face doar în baza prezentării actului de identitate şi se va folosi serul de la compania Johnson & Johnson.

"Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti, în parcări puse la dispoziţie de către compania Kaufland. Serul pe care îl vom administra cetăţenilor este Johnson & Johnson. Foarte important - cetăţenii trebuie să se prezinte doar cu buletinul valabil. Din perspectiva resursei umane, vom acoperi în totalitate cu angajaţi ai Administraţiei Spitalelor Bucureşti. Perioada de implementare este până la 31 decembrie. Ne vom deplasa în toate cele şase sectoare ale Municipiului Bucureşti în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 10,00-17,00. Vom promova zonele din Bucureşti, sectoarele în care ne vom deplasa în cursul fiecărei săptămâni", a spus Apostol.

Prezent la evenimentul de lansare a caravanei, șeful CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a ținut să asigure că sunt îndeplinite toate condiţiile de siguranţă şi se respectă toate regulile sanitare. "Sunt bucuros că astăzi putem să asistăm la organizarea unui centru mobil de vaccinare care va avea o perioadă de activitate de până la sfârşitul acestui an, o perioadă de 17 săptămâni. Procesul în sine de vaccinare este foarte simplu. Oamenii se prezintă direct la acest centru de vaccinare şi vor fi vaccinaţi. Regulile şi circuitul funcţional respectă în totalitate toate criteriile şi normele igienico-sanitare şi toate condiţiile de siguranţă. Nu se face rabat în niciun fel de la condiţiile de siguranţă pentru fiecare pacient în parte. Ceea ce m-a bucurat foarte mult este implicarea a unui operator privat Kaufland România care în interiorul magazinului va transmite aceste mesaje de informare pentru oameni legat de momentul în care apare şi va fi prezent un centru de vaccinare în parcare şi, de asemenea, programul de funcţionare", a afirmat medicul Valeriu Gheorghiţă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-09-04

In legatura cu acest articol...

Bilanțul infectărilor cu COVID crește fără oprire în România. Câte cazuri noi și decese s-au înregistrat în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE