2020-09-27 23:31

Bill Gates anunță: Ce țări vor scăpa de coronavirus în 2021

 |  10:00
Bill Gates anunță: Ce țări vor scăpa de coronavirus în 2021

Bill Gates anunță care sunt țările care vor scăpa de pandemia de coronavirus în anul următor. Astfel, potrivit fondatorului Microsoft, doar anumite țări vor învinge pandemia în anul 2021, țări care vor avea un lucru în comun: banii.

El a avertizat marţi, la postul grancez RTL, cu privire la riscuri colaterale ale pandemiei covid-19 în ţările cele mai sărace, având în vedere o ”cădere liberă” a ratei vaccinării împotriva altor maladii, precum rujeola sau diareea.

”Este o tragedie, este cu adevărat regretabil că nu ne-am putut pregăti de această pandemie”, apreciază Bill Gates, adăugând că ”toată lumea se grăbeşte acum să pună în circulaţie vaccinuri, dar am fi putut să fim mai bine pregătiţi”.

Fondatorul Microsoft speră însă ca ”tratamente să apară foarte rapid”, mai ales un vaccin ”la începutul anului viitor”.

”În 2021 vom putea depăşi boala cel puţin în ţările bogate”, apreciază el.

”Există un anumit număr de vaccinuri în curs de realizare, iar unele dintre ele se vor dovedi eficiente. Arareori cinci laboratoare farmaceutice lucrează în acelaţi timp la acelaţi vaccin”, afirmă el.

Însă Bill Gates doreşte ca ”vaccinul să fie al tuturor, nu doar al ţărilor bogate”.

”Emmanuel Macron a spus că Franţa va da dovadă de generozitate în faţa crizei mondiale. Trebuie ca acest lucru să se întâmple la scara planetei”, îndeamnă el.

Bill Gates a prezentat, în linii mari, ”goalkeeper”-ii Fundaţiei sale, bilanţul în date alactivităţii acesteia în domeniul sănătăţii în ţările aflate în curs de dezvoltare.

”De ani de zile, rata mortalităţii infantile şi malnutriţia scad” în ţările sărace, a explicat el.

Însă, anul acesta, ”perturbarea economiei, a sistemului sănătăţii şi educaţiei” din aceste ţări a provocat ”pagube cu mult mai rele decât epidemia însăşi”, a adăugat el, dând ca exemplu continentul african.

”În Africa sunt mai puţini oameni care se vaccinează împotriva pneumoniei, diareei sau rujeolei, iar aceste boli câştigă teren anul acesta”, a subliniat el.

Potrivit datelor ale, nivelul vaccinării în Africa a scăzut de la 81 la 74% anul acesta, iar ”toate progresele din ultimii 25 de ani au fost şterse”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


Autocar