2024-04-19 15:56

Avertisment pentru această categorie de bolnavi: Intră în categoria de risc în cazul infectării cu COVID-19

 |  12:53
Avertisment pentru această categorie de bolnavi: Intră în categoria de risc în cazul infectării cu COVID-19

- Medicul Ana Alwina Stan îi avertizează pe pacienții cu probleme renale că se află în categoria de risc crescut în cazul infectării cu virusul SARS CoV-2. Medicul a analizat rezultatele unor studii făcute pe pacienții infectați cu virusul SARS CoV-2.

„Pacienții cu patologie nefrologică (boală cronică de rinichi, dializați, transplantați) se află la un risc crescut de a avea o evoluție nefavorabilă în caz de infecții în general si infecție cu SARS-COV-2 în particular, ajungând chiar la deces. Luând doar unul dintre studiile efectuate la pacienții dializați și transplantați, efectuat în perioada februarie-mai 2020, 89% dintre transplantați și 70% dintre dializați au necesitat spitalizare, iar mortalitatea la 28 de zile a fost de 21,3% la cei cu transplant și 25% la cei aflați pe tratament prin dializă”, a explicat Ana Alwina Stan. Recomandarea medicilor este ca pacienții cu probleme renale să fie vaccinați cu prioritate, scrie Mediafax.

„Conform societăților europene de nefrologie, pacienții cu afecțiuni renale cronice se află între grupele de risc foarte înalt, cu prioritate maximă la vaccinare (transplantați, cei aflați în așteptarea unui transplant, dializați, cei cu boală cronică de rinichi stadiul 5 încă nedializați), respectiv risc înalt (boală cronică de rinichi stadiile III și IV, pacienți cu sindrom nefrotic)”, a mai spus Alwina Stan. Medicul român a mai constatat că și unii pacienți infectați care nu au probleme renale „au dezvoltat proteinurie și hematurie și scăderea ratei de filtrare glomerulară prin insuficiență renală acută cu necesar de hemodializă”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-11-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE