2024-04-20 01:26

AVERTISMENT. Numărul infectărilor cu COVID în rândul tinerilor din România a crescut cu 130% în doar o săptămână

 |  23:23
AVERTISMENT. Numărul infectărilor cu COVID în rândul tinerilor din România a crescut cu 130% în doar o săptămână

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a avertizat că numărul cazurilor de infectare în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani din țara noastră a crescut cu 130% în doar o săptămână și a făcut apel din nou la vaccinare.

”În ultima săptămână, față de cea precedentă, avem o creștere a incidenței de 120-130% pentru grupa 20-39 de ani. Cumva este ușor de înțeles, pentru că sunt persoane care călătoresc mai mult, e perioada concediilor, oamenii merg în vacanță, vin din călătorii, se întâlnesc cu alți oameni din alte zone, cu atât mai mult cu cât se duc în străinătate, unde, dacă ținem cont de ceea ce se întâmplă la nivel european - în Anglia sunt 40.000, 50.000, 60.000 de cazuri de SARS-CoV-2 pe zi - , este foarte probabil, dacă te duci în vacanță undeva în Europa, să te întâlnești cu o familie, cu un grup de oameni din UK și e posibil, mai mult decât în cazul în care te-ai întâlni cu cineva din România, să contractezi virusul. Și atunci, este evident că cei care călătoresc mai mult au șanse proporțional mai mari să se infecteze în această perioadă”, a declarat Baciu.

Acesta a reiterat că vaccinarea este singura soluție pentru depășirea pandemiei.”Sigur că vaccinarea este singura soluție, este calea pe care o avem cel mai la îndemână. Nu putem să influențăm la nivel global emergența unor noi tulpini sau felul în care acestea se multiplică și câștigă teren. Ce putem influența și ține numai de noi este să ne imunizăm și să câștigăm protecție. Unii oameni se vaccinează din cauza unei anxietăți față de îmbolnăvire, alții pentru avantaje și beneficii. În absența pericolului, scade interesul”, a mai spus Andrei Baciu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-22

In legatura cu acest articol...

ACTUALIZARE. Lista țărilor considerate cu risc epidemiologic. GRECIA, la un pas de ZONA ROȘIE

Valul patru lovește puternic Europa, chiar dacă peste jumătate din populația adultă din UE este vaccinată complet

Coronavirus: 78 de cazuri noi. 33 de pacienți sunt internați în stare gravă la ATI




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE