2024-04-25 23:55

Autoritățile se așteaptă la o EXPLOZIE a cazurilor grave de COVID. Măsură de ULTIMĂ ORĂ

 |  19:38
Autoritățile se așteaptă la o EXPLOZIE a cazurilor grave de COVID. Măsură de ULTIMĂ ORĂ

Autorităţile au decis suplimentarea locurilor pentru pacienţii cu forme moderate şi severe de boală. Astfel s-a mărit capacitatea cu 50 de noi paturi ATI şi 140 de paturi de terapie intermediară în Capitală. Și asta deoarece numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus a crescut destul de mult în țara noastră într-o perioadă scurtă.

Ministerul Sănătăţii a organizat astăzi, 15 martie a.c., două videoconferinţe cu managerii spitalelor din Bucureşti şi Ilfov, respectiv de la nivel judeţean în care s-au analizat măsuri privind creşterea capacităţilor de tratare a pacienţilor COVID-19 în secţiile de terapie intensivă. La videoconferinţe au participat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat pentru asistenţă medicală din Ministerul Sănătăţii, dr Andreea Moldovan, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, medici epidemiologi şi medici de terapie intensivă”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

În urma discuţiilor, s-a decis ca 47 de paturi ATI pentru adulţi, 4 paturi de terapie intensivă neonatală şi aproximativ 140 de paturi de terapie intermediară destinate pacienţilor cu COVID-19 să fie suplimentate în unităţile sanitare din Bucureşti.

”De asemenea, Ministerul Sănătăţii a subliniat necesitatea reorganizării circuitelor COVID-19 şi non-COVID-19 în unităţile sanitare şi a solicitat managerilor de spitale să identifice, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică, toate soluţiile pentru avizarea, în regim de urgenţă, a noi circuite în spitale în vederea creşterii capacităţii de tratare a pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare gravă. Totodată, s-a discutat despre posibilitatea de evaluare a pacienţilor COVID-19 şi în alte spitale faţă de cele desemnate în prezent, astfel încât să scadă presiunea existentă pe unităţile sanitare din prima linie. O altă măsură discutată a fost legată de posibilitatea redistribuirii personalului medical şi suplimentarea acestuia în secţiile de terapie intensivă unde există un deficit de personal”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii. 

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE