2021-04-20 19:22

Au fost APROBATE costurile construirii SPITALULUI REGIONAL de Urgență Iași

 |  17:12
Au fost APROBATE costurile construirii SPITALULUI REGIONAL de Urgență Iași

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare”, spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Costurile unui astfel de spital regional, cel de la Iași, au fost aprobate. Ele sunt de 500 de milioane de euro cu TVA, din care 100 de milioane reprezintă doar echipamentele medicale.

“Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom construi spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate de la Cluj”, a precizat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Structura noului Spital Regional de Urgență de la Iași va avea 850 de paturi în regim de spitalizare continua și 40 de paturi pentru spitalizarea de zi.

Noua unitate spitalicească va fi organizată pe centre de servicii. Ele vor fi dotate, în parte, cu tehnologii avansate de diagnostic și tratament de porformanță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2019-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE