2024-04-19 22:17

AstraZeneca reduce cu 25% cantitatea de vaccinuri livrate în Europa. Câte doze pierde România?

 |  09:58
AstraZeneca reduce cu 25% cantitatea de vaccinuri livrate în Europa. Câte doze pierde România?

AstraZeneca livrează doar 25% din dozele inițiale în această perioadă. Totul, după ce în Europa au apărut probleme cu mai multe loturi de vaccin. Pentru România, asta înseamnă că, din peste jumătate de milion de doze, producătorul trimite în țara noastră aproximativ 90.000 de doze, relatează Realitatea PLUS.

Vaccinul produs de compania britanico-suedeză AstraZeneca se află, în prezent, în centrul unor controverse, și asta după ce 13 țări europene au suspendat imunizarea cu serul anti-Covid ca urmare a unor reacții adverse apărute în rândul persoanelor vaccinate. 

Țara noastră a decis să suspende vaccinarea cu un singur lot de vaccin AstraZeneca, punând în balanță beneficiile versus riscurile, după cum însuși coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid, medicul militar Valeriu Gheorghiță, a declarat. Este vorba despre lotul ABV 2856. 

Probleme s-au mai semnalat și în ceea ce privește ale două loturi, vorbim despre ABV 5300, despre care autoritățile au declarat că nu a ajuns în țara noastră), și ABV5811, suspendat duminică, 14 martie, în regiunea Piemont din nordul Italiei, după decesul unui profesor vaccinat cu o zi înainte.  “Avem şi noi acest lot în România. Avem nevoie de mai multe detalii, nu înţeleg de ce, de pildă, s-a luat această decizie doar într-o anumită regiune a Italiei, probabil că aici există diferenţe din punct de vedere al lanţului de distribuţie", afirma Gheorghiță.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE