2020-11-25 04:02

Anunțul trist al Comisiei Europene legate de VACCINUL anti-COVID

 |  22:39
Anunțul trist al Comisiei Europene legate de VACCINUL anti-COVID

Doar o parte din populația Uniunii Europene va putea fi vaccinată împotriva noului coronavirus înainte de 2022 în cazul în care un vaccin eficace va fi disponibil, au afirmat oficiali ai UE într-o ședință internă, scrie Reuters.

Avertismentul vine în pofida faptului că blocul comunitar, cu o populație de 450 de milioane de locuitori, și-a rezervat peste 1 miliard de doze ale unui potențial vaccin împotriva coronavirusului.

UE a încheiat acorduri cu trei producători și negociază rezervarea unui miliard suplimentar de doze cu alte companii pe fondul avertismentelor experților care afirmă că s-ar putea ca nu toate vaccinurile dezvoltate să se dovedească eficace.

„Nu vor exista suficiente doze de vaccin anti-Covid-19 pentru întreaga populație înainte de sfârșitul lui 2021”, le-a transmis luni un oficial al Comisiei Europene diplomaților statelor membre într-o întâlnire cu ușile închise, potrivit unei persoane care a participat la întrunire.

Informația a fost confirmată pentru Reuters și de un al doilea oficial. Un purtător de cuvânt al Comisiei nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Deocamdată nu există un vaccin eficace împotriva coronavirusului însă Comisia Europeană a anunțat la începutul lunii octombrie că primele doze ar putea fi disponibile la începutul anului viitor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-27

In legatura cu acest articol...

PSD a lansat un plan pentru sănătate. Grindeanu: ”Iohannis și Guvernul său au eșuat”

Dan Barna, noi CRITICI împotriva premierului Orban: ”A fost un lucru pur și simplu GREȘIT”

Ludovic Orban anunță: ”Nu intenționăm să luăm alte măsuri restrictive”

Cum se vor desfășura SLUJBELE de Crăciun de la Vatican

ALERTĂ cu bombă în zona Arcului de Triumf din Paris
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE