2024-04-23 23:31

Alexandru Rafila, avertisment dur după creșterea numărului de cazuri: În maxim o lună, s-ar putea dubla

 |  14:00
Alexandru Rafila, avertisment dur după creșterea numărului de cazuri: În maxim o lună, s-ar putea dubla

Alexandru Rafila a declarat joi, la Antena 3, după ce numărul de noi infecții COVID a sărit la 6.481 de cazuri în ultimele 24 de ore, că s-ar putea ajunge la un număr dublu în mai puțin de o lună dacă nu se iau măsurile corecte.

„Daca se dubleaza numarul de cazuri capacitatea si calitatea interventiei scad foarte mult. In maxim o luna poate veni dublarea, poate in si mai putin timp”, a declarat Alexandru Rafila.

În acest context, el a spus că dacă se ajunge să nu mai fie locuri în spitale atunci „mortalitatea se va dubla si se va tripla”. „Uitati-va in Cehia, a evoluat de la mortalitate de 3-4 la 12. De ce? Pentru ca oamneii nemaiavand acces la asistenta medicala nu pot fi ingrijiti. Daca nu oprim cresterea, asistenta medicala va fi limitata, nu ai personal sa deserveasca unitatile medicale”.

Un număr de 6.481 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma efectuării a 36.169 de teste la nivel naţional, informează, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Miercuri se înregistraseră 5.343 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19).


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE