2020-12-05 11:08

ALERTĂ! Un nou tip de PNEUMONIE, depistat în China / Există deja o primă victimă!

 |  13:21
ALERTĂ! Un nou tip de PNEUMONIE, depistat în China / Există deja o primă victimă!

Un nou tip de pneumonie depistat la finalul anului trecut în oraşul chinez Wuhan a facut o prima victima. Este vorba despre un barbat de 61 de ani care a murit zilele trecute. Alti 41 de oameni infectati se afla sub tratament, dintre care sapte in stare critica.

Tipul de pneumonie depistat recent în oraşul chinez Wuhan este provocat de un virus din aceeaşi familie de virusuri ca cel care stă la baza sindromului respirator acut sever (SARS), potrivit cercetătorilor din China.

Virusul a fost detectat prima dată în Wuhan pe 12 decembrie. Până în prezent, 59 de oameni au fost infectaţi în China, au spus duminica trecută autorităţile.

Nu a existat dovada clară că virusul s-a transmis de la om la om şi nu a fost infectat niciun cadru medical. Unii dintre pacienţi sunt angajaţi la o piaţă din Wuhan, unde, potrivit presei, pe lângă peşte şi fructe de mare, sunt vândute păsări vii, iepuri şi şerpi, astfel că există o probabilitate ca virusul să fi fost transmis oamenilor de la unele dintre acestea, citeaza News.ro.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani a murit pe 9 ianuarie din cauza insuficienţei respiratorii şi circulatorii, au mai spus oficialii. 

Pacientul cumpăra frecvent, de mai mulţi ani, produse din această piaţă, care a fost închisă între timp de autorităţi. El a fost internat cu pneumonie severă şi a fost diagnosticat şi cu o tumoare la stomac şi ciroză hepatică.

Începând cu 3 ianuarie, nu au fost raportate noi cazuri. 

Niciunul dintre cei 739 de oameni care au avut contact cu pacienţii, inclusiv personalul medical, nu a fost infectat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE