2024-04-16 11:33

ALERTĂ: Caz de gripă aviară la om, descoperit în Spania

 |  14:00
ALERTĂ: Caz de gripă aviară la om, descoperit în Spania

Spania a înregistrat un caz rar de gripă aviară transmisă la om. Persoana infectată este un lucrător de la o fermă de păsări aflată nu departe de Madrid, unde au fost depistate cazuri de îmbolnăvire la păsări.

„Pe 28 septembrie 2022, Centrul naţional de microbiologie a confirmat un caz de gripă aviară A(H5N1) la un bărbat asimptomatic care anterior fusese testat negativ”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, citat de Agerpres. Persoana infectată este un angajat al unei ferme de păsări din Guadalajara (centru) unde, pe 17 septembrie, au fost depistate cazuri de boală printre păsările de curte.

El a fost plasat în izolare la domiciliul său până când a fost testat negativ pe 27 septembrie. Singurul său contact apropiat a fost negativ, potrivit comunicatului ministerului, care subliniază că „transmiterea de la păsări la om este considerată un fenomen rar, iar transmiterea de la om la om este extrem de rară”. În Spania, „au fost detectate 79 de focare la păsări sălbatice şi 36 în fermele de păsări”, potrivit cifrelor Ministerului Sănătăţii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE