2021-09-16 19:22

Alba-neagra cu numărul de cazuri noi de Covid-19 din țara noastră

 |  14:45
Alba-neagra cu numărul de cazuri noi de Covid-19 din țara noastră

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi că urmează o perioadă în care autorităţile se aşteaptă la o creştere a numărului de cazuri de COVID-19. Cu doar o zi înainte, Tătaru susținea că România se află pe un platou de stabilizare a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus, și că este prevăzută o scădere gradual în viitorul apropiat a numărului de cazuri noi de coronavirus.

„Urmează o lună cu mai mulţi factori care pot duce la o creştere a numărului de cazuri, în consecinţă a creşterii transmiterii comunitare. Luni va fi o ultimă zi înainte de  reluarea activităţii în unităţile de deschide cu capacitate închisă, teatre, cinematografe, tocmai în acest context evaluăm capacitatea spitalelor de a gestiona o eventuală creştere. Repet ce spunem în ultima perioadă, această pandemie nu se tranşează în spital, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie să avem grijă să respectăm acele precauţii pentru a avea o transmitere comunitară scăzută. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapii intensive, unităţi modulare, dar să nu forţăm această limită pentru a nu colmata sistemul medical” a declarat ministrul Sănătăţii vineri, la Sfântu Gheorghe. 

"Ne aşteptăm la o scădere a numărului de cazuri, nu foarte rapidă, dar va fi o scădere de la o săptămână la alta. Am simţit acest lucru în ultimele două săptămâni, dar nu am scăpat de pericol", spunea cu o zi înainte ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28

In legatura cu acest articol...

Coronavirus: 1318 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Câți pacienți sunt la terapie intensivă?
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE