2024-04-20 07:02

Agenția Europeană a Medicamentului NU recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID

 |  13:52
Agenția Europeană a Medicamentului NU recomandă a treia doză de vaccin anti-COVID

Statele din întreagă Europa continuă campaniile de vaccinare anti-COVID. Două dintre acestea, mai exact Germania și Franța, au în vedere chiar administrarea unei a treia doze de ser. Această operațiune nu este însă recomandată de Agenția Europeană a Medicamentului.

Reprezentanții Agenției spun că nu există suficiente date științifice care să arate că este nevoie de administrarea unei a treia doze de ser împotriva coronavirusului.

"Deocamdată este prea devreme să confirmăm dacă și când o doză de supra-rapel a vaccinurilor anti-COVID-19 va fi necesară, pentru că nu avem date suficiente din campaniile de vaccinare și din studiile aflate în desfășurare pentru a înțelege cât timp va dura protecția oferită de vaccinuri.", a anunțat, vineri, Agenția Europeană a Medicamentului.

După anunțarea planurilor formulate de guvernele de la Berlin și Paris, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că deciziile legate de vaccinările anti-COVID-19 sunt luate de guvernele naționale, însă a insistat că în ceea ce privește doză a treia – că și în alte chestiuni – executivul UE încurajează ”deciziile bazate pe știință, în concordanță cu recomandările EMA”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE