2020-10-22 18:15

ABERAȚIA zilei: Fetiță de 9 ani, dată în JUDECATĂ de Casa de Sănătate Suceava

 |  23:32
ABERAȚIA zilei: Fetiță de 9 ani, dată în JUDECATĂ de Casa de Sănătate Suceava

O fetiță în vârstă de 9 ani, din judeţul Botoşani, a fost acționată în judecată de Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava pentru că în anul 2012 a beneficiat, în aceeași lună, de o internare în spital și de analize medicale gratuite, efectuate la un laborator privat.

Directorul CAS Suceava, Cristi Bleorțu, a declarat că cea care a greșit este mama copilului, care atunci când a mers cu copilul la analize a declarat pe propria răspundere că în luna respectivă copilul nu a fost internat.

„Este o declarație în fals și noi suntem obligați de lege să facem demersuri pentru recuperarea banilor. Cererea este îndreptată împotriva beneficiarului direct al serviciilor medicale”, a declarat directorul Bleorțu, dezvăluie Monitorul de Suceava. El a precizat că CAS a trimis două notificări, în 2012 și 2012, pentru recuperarea banilor și că, neprimind răspuns, în luna mai a acestui an a deschis acțiune la Judecătoria Suceava, care a acceptat cererea.

De atunci, CAS Suceava este în corespondență cu alte instituții ale statului (Evidența Populației etc.) pentru a identifica reprezentantul legal al copilului, care răspunde în fața legii pentru minor.

Suma pe care CAS o are de recuperat de la copil este de 158 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2018-11-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE