2021-05-10 02:36

A început marea TESTARE NAȚIONALĂ anti-COVID

 |  10:00
A început marea TESTARE NAȚIONALĂ anti-COVID

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol, anunță că testarea naţională anti-COVID-19 a început cu judeţul Ialomiţa, însă au fost recoltate şi câteva probe din Bucureşti.

Testarea, care va fi efectuată cu cea mai avansata metodă disponibilă în acest moment, deci nu un simplu test rapid, se va încheia la sfârşitul lunii august și ar trebui să ofere o imagine cu privire la procentul românilor care au trecut prin infecţie, pe cele 8 regiuni de dezvoltare.

”Toate probele care sosesc sunt însoţite de un cod de bare, care este automat încărcat în platforma STS. Au început să se facă câteva prelevări în câteva locaţii. Prima este judeţul Ialomiţa şi câteva au fost efectuate şi în Bucureşti. Este un eşantion care este calculat într-un fel anume, dar este şi un pas de numărare să asigurăm cât mai mult corectitudinea aleatoare a persoanelor care sunt participante şi evident cu consimţământul lor. Noi credem că la sfârşitul lunii august o să avem încheiate recoltările şi cea mai mare parte din rezultate la dispoziţie”, a declarat Pistol la Digi24.

Ea a precizat că astfel autorităţile vor şti care este procentul din populaţia României care a trecut prin infecţie pentru că care anticorpi, fie că a ştiut sau nu a ştiut că a trecut prin infecţie. Vom şti separat pe fiecare grupă de varstă, care este procentul persoanelor care a trecut prin infecţie şi vor şti de asemenea şi pe regiuni, cele 8 regiuni ale României, care este procentul persoanelor care au trecut prin infecţie.

”Datele vor fi puse la dispoziţia decidenţilor, de aceea derulăm acest studiu ca să sprijine decidenţii pentru măsuri, şi mai ales pregătirea sistemului sanitar pentru ce ar putea veni”, a încheiat Adriana Pistol.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE