2020-12-01 16:23

A fost lansat primul TEST RAPID de coronavirus produs în România

 |  17:28
A fost lansat primul TEST RAPID de coronavirus produs în România

O companie românească a produs primul test rapid de depistare a coronavirusului. Prețul acestuia va fi mai mic decât cel la care achiziționează acum statul astfel de teste.

Testul are capacitatea de a detecta anticorpii noului coronavirus, incluzând anticorpii umani IgM și IgG, într-un timp scurt, de doar 5 minute. Testarea se realizează pe bază de mostre de ser sau plasmă din sângele uman recoltat intravenos și adoptă principiul imunocromatografiei cu metoda sandvici cu dublu antigen și tehnologia marcajului cu aur coloidal.

KIT-ul funcționează ca un test de sarcină având o linie de control C și una de confirmare T. Dacă în urma aplicării probei de ser sau plasmă pe test ambele linii se colorează în roz sau roșu, rezultatul testului este pozitiv, iar dacă apare numai linia C, atunci este negativ. Lipsa colorării liniei C invalidează rezultatul testului.

Prețul pentru care statul va putea achiziționa un astfel de test va fi între 10 și 15 euro, mai mic decât pentru cele cumpărate din sectorul privat în acest moment.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-21

In legatura cu acest articol...

Marcel Ciolacu e OPTIMIST: ”Moțiunea de cenzură va fi votată înainte de 27 septembrie”

Tribunalul București, decizie surpriză după cererea lui Eugen Teodorovici de AMÂNARE a Congresului PSD

Zeci de ȘCOLI din Berlin au raportat cazuri de CORONAVIRUS

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al PSD, DERAPAJ verbal la adresa presei: ”O să primească o p... în c... toți”. Romașcanu a fost suspendat din funcție

ÎNGRIJORĂTOR: Jumătate dintre sectoarele economiei s-au prăbușit în 2020

Meteorologii anunță VREME CANICULARĂ în acest week-end

Un alt MEDIC a fost răpus de CORONAVIRUS
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE