2024-04-16 08:39

Protest la Stadionul Arcul de Triumf. Reacția MTS

 |  14:46
Protest la Stadionul Arcul de Triumf. Reacția MTS

Aproape 300 de persoane au protestat, duminică, la Stadionul Arcul de Triumf, faţă de refuzul Ministerului Tineretului şi Sportului de a da readuce arena după reconstrucție în administrarea Federaţiei Române de Rugby, scrie gsp.ro.

Protestatarii au afirsat bannere pe care se puteau citi mesaje ca "Stroe şi Novak au defrişat " şi "Atenţie, rechini imobiliari".

"Vreau ca MTS să înţeleagă că aceasta e casa rugbiului românesc de 108 ani. Să înţeleagă domnul ministru Novak că joc rugby aici de la 12 ani!  Cunosc acest stadion de când nu avea iarbă şi îl rog să ne înţeleagă că nu poate să ne ia casa să să ne dezrădăcineze. Normalitatea înseamnă respect. Vrem să fim respectaţi şi nu e normal să fiu tratat aşa. Vreau să se recunoască faptul că această casă este a mea”, a declarat Nicolae Ungureanu, fost component al echipei naţionale de rugby.

Federaţia Română de Rugby (FRR) acuză că MTS vrea să naţionalizeze Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, iar pe noua arenă să se desfăşoare şi competiţii din alte sporturi.

MTS a emis un comunicatul, duminică, în care susţine că de câteva săptămâni este ţinta unei "serii de atacuri" deşi dreptul său de administrare a stadionului nu poate fi contestat în niciun fel. "În ultimele săptămâni, Ministerul Tineretului şi Sporturilor a fost ţinta unei serii de atacuri în legătură cu preluarea Stadionului Arcul de Triumf şi intenţia de a-l administra mai departe în acord cu obligaţiile care îi revin, ca autoritate a statului român. Revenim cu o serie de precizări asupra situaţiei. Trebuie precizat că organizarea şi funcţionarea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice, statutul personalului din cadrul acestora, răspunderea administrativă, serviciile publice, precum şi unele reguli specifice privind proprietatea publică şi privată a statului sunt reglementate de Codul Administrativ. În conformitate cu prevederile acestuia, entităţile care exercită dreptul de proprietate publică a statului sunt reprezentate de Guvern, prin ministerele de resort sau prin organele de specialitate ale administraţiei publice centrale din subordinea Guvernului sau a ministerelor de resort, după caz, pentru bunurile aparţinând domeniului public al statului. De asemenea, în conformitate cu prevederile aceluiaşi Cod Administrativ, autorităţile prevăzute mai sus au obligaţia de a solicita încetarea folosinţei gratuite şi restituirea bunului, atunci când interesul public legitim o impune", se arată în comunicatul MTS.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE