2024-04-18 04:12

Viorica Dăncilă, noul consilier al lui Mugur Isărescu pe probleme de strategie

 |  13:00
Viorica Dăncilă, noul consilier al lui Mugur Isărescu pe probleme de strategie

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, este noul consilier al șefului Băncii Naționale, Mugur Isărescu. Viorica Dăncilă va fi consilier pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde.

Contactată de STIRIPESURSE.RO, Viorica Dăncilă a confirmat informația: ”Da, mi-am început activitatea”.

Sursele noastre susțin că alături de Viorica Dăncilă, în echipa lui Mugur Isărescu vor fi cooptați fostul premier Petre Roman și fostul europarlamentar PSD, Ioan Mircea Pașcu.

Potrivit G4Media, pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, Dăncilă a depus un dosar şi a susţinut un interviu.

Viorica Dăniclă este absolventa Facultăţii Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol şi Gaze. Ulterior, a terminat şi un master în Spaţiul Public European la SNSPA

Viorica Dăncilă l-a susţinut pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia BNR în 2019, în ciuda faptului că Liviu Dragnea voia instalarea unei alte conduceri la banca centrală. De asemenea, în scandalul repatrierii rezervei de aur a BNR, Dăncilă a semnat un punct de vedere al guvernului în care arăta că orice modificare a statului BNR – ceea ce era cazul cu legea promovată de Liviu Dragnea –  trebuie avizată de Banca Centrală Europeană, notează G4Media.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE