2024-04-25 16:11

Viktor Orban aruncă BOMBA: “Problema lui Putin sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia”

 |  18:45
Viktor Orban aruncă BOMBA: “Problema lui Putin sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia”

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin i-a mărturisit înainte de invazia din Ucraina că problemele sale principale “sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, dar și eventuala extindere a NATO în Ucraina şi Georgia”, transmite MTI.

“Problema lui Putin, mi-a spus acesta, sunt bazele de rachete americane amplasate în România şi în Polonia, precum şi posibila extindere a NATO în Ucraina şi Georgia pentru a amplasa armament acolo. În plus, americanii au anulat tratate importante de dezarmare. De aceea, Putin nu mai poate dormi liniştit noaptea”, a declarat Viktor Orbán într-un interviu pentru săptămânalul elveţian Weltwoche, care a adăugat: “Am înţeles ce a spus Putin, dar nu accept ceea ce a făcut”.

Prim-ministrul maghiar susține că nici nu vrea să-şi închipuie ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar pierde războiul: “Rusia este o putere nucleară. Acesta ar fi un şoc geopolitic, un potenţial cutremur, devastator la scară globală, mult mai rău decât prăbuşirea Iugoslaviei. Simplul fapt că astfel de scenarii sunt luate, acum, cu uşurinţă în Occident, arată o detaşare îngrijorătoare, chiar înspăimântătoare faţă de realitate, demonstrează lipsa de percepere a riscurilor existente ale propriilor politici”.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE