2024-04-26 02:52

VIDEO Soluția ministrului Finanțelor privind RATELE la bănci ale românilor

 |  22:13
VIDEO Soluția ministrului Finanțelor privind RATELE la bănci ale românilor

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat, vineri, că persoanele care au probleme cu plata ratelor la bănci ar putea opta pentru amânarea ratelor cu până la 9 luni, dar admite că „nu e neapărat cea mai bună soluţie”.

El a propus ca alternative soluțiile băncilor – refinanţare, trecere pe dobândă fixă, restructurare sau trecere de la indicele ROBOR la IRCC.

„Dincolo de faptul că statul a venit cu o măsură privind un moratoriu de amânare a ratelor, care nu e neapărat cea mai bună soluţie, dar e o soluţie, din perspectiva gradului de îndatorare, discuţiile noastre sunt cu BNR, pentru că acea normă este dată de de BNR.

Trebuie să ne mişcăm cu toţii, mai ales cei care au credite, să se adapteze, iar noi să încercăm să inversăm trendul de creştere a dobânzilor. Dar acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, va dura cel puţin anul acesta şi poate şi un pic din 2023 şi, atunci, oamenii trebuie să caute acele soluţii pe care băncile le pun la dispoziţie”, a declarat Adrian Câciu, la finalul ședinței de Guvern.

„Sunt soluţii de refinanţare, de trecere pe dobândă fixă, măcar pentru a bloca o creştere ulterioară a ratei, soluţiile de restructurare, de trecere de la ROBOR la IRCC, dar şi această soluţie de amânare a ratelor cu până la 9 luni pentru cei care chiar au o dificultate”, a continuat ministrul.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care indicele ROBOR la 3 luni a urcat vineri la 7,09% pe an. La începutul anului era de doar 3,02%. Iar indicele la 6 luni a ajuns la 7,27%.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-15

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Finanţare de un miliard de euro pentru eficienţă energetică şi producţia de ENERGIE verde

Ce taxe şi impozite SE MĂRESC de la 1 august

Ce DEDUCERI primesc românii cu salarii sub 4500 de lei

VIDEO Codul Fiscal a fost MODIFICAT! Măsurile care intră în vigoare de la 1 august 2022 și 1 ianuarie 2023

Mii de români, verificați de ANAF. Instituția a aplicat amenzi RECORD în ultima lună




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE