2023-12-05 00:40

VIDEO Președintele Iohannis anunță ce se întâmplă cu PENSIILE

 |  17:23
VIDEO Președintele Iohannis anunță ce se întâmplă cu PENSIILE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că, despre proiectul pensiilor speciale, care se află în dezbatere la Senat, că nu se pronunţă până când legea nu ajunge la promulgare însă a precizat că pensiile sunt o temă foarte foarte serioasă şi nu numai pentru pensionari ci şi pentru politicieni.

”Nu comentez legi care sunt în parcursul parlamentar, acolo lucrurile sunt discutate, sunt analizate, eu mă exprim atunci când ajunge legea pe masa mea, dar pot să vă confirm ce am spus şi ultima dată când am avut o întrebare pe această temă, la Bruxelles. Pensiile sunt o temă foarte foarte serioasă şi nu numai pentru pensionari ci şi pentru politicieni”, a spus preşedintele, conform News.ro.

Klaus Iohannis a menţionat: ”Noi trebuie să avem grijă să reformăm sistemul de pensii în aşa fel încât să fie echitabil şi să fie sustenabil, adică pensionarii să primească real ce li se cuvine după o viaţă de muncă dar trebuie să ne asigurăm că sistemul este foarte solid şi că aceste pensii pot fi plătite şi peste 10, 20, peste 30 de ani”.

”Despre asta vorbim. Restul sunt discuţii pe detalii de care se ocupă Parlamentul şi când ajunge legea la mine o să spun dacă o consider sufucientă sau dacă trebuie să mai lucreze o dată”, a arătat Iohannis, în conferinţa comună cu premierul Poloniei. 

Comisiile juridică, de apărare şi de muncă din Senat au adoptat, marţi, un raport de admitere cu amendamente admise şi respinse la proiectul de lege privind pensiile speciale, reprezentanţii USR acuzând Puterea că nu i-au lăsat să îşi prezinte punctul de vedere pe lege. Printre modificările admise se numără faptul că nicio pensie specială nu va fi mai mare decât veniturile din timpul activităţii, se interzice cumulul pensiilor speciale, se introduce un impozit de 15% şi se prevede că pensiile speciale vor fi indexate cu rata inflaţiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-28

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Reforma pensiilor speciale: Ce se limitează, cât IMPOZIT se aplică
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE