2024-04-20 01:11

VIDEO INTERVIU Cum se simte Ion Iliescu la 93 de ani: ”O nouă tinerețe”

 |  17:01
VIDEO INTERVIU Cum se simte Ion Iliescu la 93 de ani: ”O nouă tinerețe”

Ion Iliescu împlineşte vineri 93 de ani şi, deşi au circulat foarte multe zvonuri despre starea sa de sănătate, acesta spune că se simte foarte bine pentru vârsta sa şi chiar glumeşte pe subiect.

„93 de ani, da. O nouă tinerețe.” a glumit Iliescu în deschiderea interviului acordat televiziunii Realitatea Plus.

„Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență,” a spus Iliescu.

În ceea ce privește activitățile zilnice, Ion Iliescu a spus că preferă să citească și să mai poarte conversații cu un cerc restrâns de prieteni:

„Nu prea am timp să mă plimb și să ies în oraș. Citesc. Mai am niște prieteni apropiați cu care mai comunicăm,” a spus Iliescu.

Ion Iliescu a vorbit şi despre provocările economice cu care se confruntă România, despre situaţia tensionată din Republica Moldova şi a transmis un mesaj optimist în contextul războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Da, nu sunt străin de ce se întâmplă. Astea sunt vremurile. Trebuie să le parcurgem, să le trăim, să ne adaptăm cum trebuie la ele. Important este să nu cedăm în fața lor.

Eu sper ca lucrurile să ne ocolească pe noi. Trebuie înțeles și regimul din partea conducerii politice. Să nu le dăm prilejuri” a răspuns Iliescu.

Ion Iliescu a comentat și pe tema facturilor uriașe cu care se confruntă populația și pe felul în care autoritățile gestionează această situație.

„Trebuie analizată situația așa cum este și gândite măsurile care convin cel mai bine populației. Trebuie să fie preocuparea oricărei conduceri de stat.”, a mai spus fostul şef al statului.

În încheierea interviului, fostul președinte a trimis românilor urări de sănătate și a subliniat că problemele în viață vin și trec, fiecare perioadă este marcată de o serie de evenimente, însă factorul cel mai important pentru a trece peste toate acestea este forța morală.

„Eu doresc tuturor sănătate înainte de toate și forță să treacă prin toate greutățile. Fiecare perioadă are problemele ei, și mai bune, și mai rele, și greutăți. Însă forța morală este importantă ca să depășești toate aceste lucruri.”, a încheiat Iliescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-04

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri



PUBLICITATE





PUBLICITATE