2020-10-21 19:11

Victor Ponta la Chişinău: România sprijină Republica Moldova

 |  12:59
Victor Ponta la Chişinău: România sprijină Republica Moldova

Şegul Guvernului de la Bucureşti, Victor Ponta, s-a oprit la Chişinău pentru o întâlnire cu omologul său moldovean, Iurie Leacă. Ponta a afirmat că ţara noastră este un apărător al stabilităţii Republicii Moldova.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat vineri la Chişinău că România sprijină stabilitatea internă a Republicii Moldova. Aflat în drum spre Georgia, preşedintele PSD s-a oprit la Chişininău unde s-a întâlnit cu premierul moldovean Iurie Leancă.

„România, ca ţară membră a UE şi NATO, are poziţii perfect consolidate şi coordonate cu partenerii europeni şi transatlantici, dar, ştiind foarte bine care sunt puterile României, toate eforturile noastre se îndreaptă spre Moldova”, a spus Victor Ponta. Întrebat fiind despre natura reacţiei României la eventuale riscuri la adresa securităţii Republicii Moldova, premierul a refuzat să răspundă, dar a precizat că România este interesată de stabilitatea şi integritatea teritorială a ţării vecine.

Iurie Leancă a explicat că autorităţile de la Chişinău urmăresc cu atenţie evenimentele dinTransnistria şi din Găgăuzia, având grijă să evite tensionarea relaţiilor. „Comunicăm foarte strâns şi cu colegii de la Kiev pentru a face aşa încât frontiera bilaterală să fie una bine păzită, ca elemente subversive să nu traverseze această frontieră”, a mai spus Leancă, potrivit Mediafax.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE