2020-10-21 19:19

UPDATE. Victor Ponta efectuează vineri o vizită de lucru de o zi la Chişinău

 |  09:10
UPDATE. Victor Ponta efectuează vineri o vizită de lucru de o zi la Chişinău

Victor Ponta va avea întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Iurie Leancă, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, şi va participa la deschiderea Forumului Moldo-Român "Promovarea participării comune la Programele Europene în domeniul ştiinţei şi educaţiei".

UPDATE ora 11.26: Republica Moldova aşteaptă decizia Uniunii Europene de ridicare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni şi speră să semneze Acordul de asociere la UE până la sfârşitul lunii august, a declarat preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Igor Corman, în discuţia cu premierul Victor Ponta.

"Intenţia noastră este să ratificăm în cadrul actualului Parlament acest acord", a spus Corman.

Igor Corman a mulţumit pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

La Chişinău, Victor Ponta se află în fruntea unei delegaţii guvernamentale din care fac parte vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, ministrul delegat pentru Învăţâmânt Superior, Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat. Din delegaţie mai fac parte parlamentarii PSD Viorel Hrebenciuc şi Ecaterina Andronescu, transmite Agerpres.

Guvernul român a adoptat în şedinţa de miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru stabilirea mecanismului financiar necesar implementării acordului guvernamental dintre România şi Republica Moldova privind programul de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane euro.

Reprezentanţii autorităţilor de coordonare naţională din cele două state se vor reuni semestrial, alternativ, în România şi în Republica Moldova, pentru a monitoriza stadiul proiectelor incluse în programul anual de cooperare şi acceptate la finanţare de către cele două guverne.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE