2021-07-26 23:05

Victor Ponta, deplasare în Turcia cu avion spartan

 |  20:05
Victor Ponta, deplasare în Turcia cu avion spartan

Premierul Victor Ponta a plecat ieri, cu un avion militar Spartan al MApN, într-o vizită oficială de două zile la Ankara, unde a fost primit de preşedintele Turciei, Abdullah Gul, dar a discuat şi cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, precum şi cu alţi oficiali.

Şeful Guvernului a plecat ieri-dimineaţă cu un avion militar Spartan către Ankara, fiind însoţit şi de o delegaţie formată din miniştri şi oficiali ai mai multor instituţii. Ponta este însoţit de miniştrii Agriculturii, Apărării, Energiei, precum şi de către deputaţii minorităţilor turcă şi tătară, respectiv Iusein Ibram şi Varol Amet. Ponta a argumentat că a ales să se deplaseze cu avionul Spartan, întrucât este mai ieftin faţă de o cursă de linie. Avionul a decolat de la o bază militară şi a fost adaptat pentru deplasările oficiale, fiind dotat cu 24 de locuri.

Miniştrii, întâlniri cu omologii lor

După ce a ajuns în Turcia, premierul a depus o coroană la Mausoleul părintelui Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk, transmite Agerpres. Vizita acestuia la Ankara are drept scop asigurarea continuității dinamicii dialogului bilateral la nivel înalt și consolidarea cooperării bilaterale, în contextul Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, semnat în decembrie 2011. Miniştrii care îl însoțesc pe Victor Ponta au programate întrevederi cu omologii lor turci, în vederea dezvoltării proiectelor comune.

Ţara fără aeronavă oficială

Alegerea premierului de a se deplasa cu un aparat al Armatei a venit după ce miercuri Comisia de apărare a Senatului a dezbătut o ordonanţă de urgenţă privind cumpărarea unei aeronave pentru înalţi demnitari. Suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei se ridică la 56 de milioane de euro. Potrivit reglementărilor în vigoare, zborurile speciale sunt cele care se execută cu aeronave ce îi au la bord pe: preşedintele României, preşedintele Senatului, preşedintele Camerei Deputaţilor, prim-ministrul, viceprim-ministrul, miniştri sau omologii străini ai acestora aflaţi în vizită în România. La momentul adoptării ordonanţei, Victor Ponta preciza că România este singura ţară din UE care nu are aeronavă oficială.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE