2024-04-19 22:51

Victor Ciutacu: Regizorul Colectiv, care a refuzat să fie decorat de Iohannis, a primit 300.000 euro de la stat

 |  12:48
Victor Ciutacu: Regizorul Colectiv, care a refuzat să fie decorat de Iohannis, a primit 300.000 euro de la stat

Regizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spunând că ar fi „o ipocrizie”: Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României", a susținut Nanau. Jurnalistul Victor Ciutacu spune însă că și gestul lui Nanau e ipocrit, în condițiile în care acesta ar fi încasat 300.000 de euro de la stat pentru producția cinematografică.

"În mod normal, gestul regizorului Alexandru Nanau, de a refuza primirea decorației de la Klaus Iohannis, ar fi de salutat. Pentru că, pe fond, are dreptate. Statul ăsta nu doar că a băgat cultura-n conservare, ba o și trimite rapid către inventar și faliment. Numai că purtătorul mesajului e greșit ales. Autorul documentarului propagandistic Colectiv a împușcat, de la statul pe care-l înjură că falimentează cultura, un mizilic de vreo 300.000 euro pentru filmul care ar fi trebuit să-l consacre ca mare lider politic pe Vlăduț Magicianul.

Și l-au apucat furiile fix după ce a mai cerut niște parale de laRegizorul filmului Colectiv, Alexander Nanau, a refuzat să fie decorat cu medalia „Meritul Cultural” de către președintele Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, spunând că ar fi „o ipocrizie”: Cred că este cel mai cinic moment pentru a decora, simbolic și gol de sens, cultura României.Ministerul Culturii și nu s-a înțeles la bani cu plătitorul. Ceea ce face gestul lui de așa-zisă frondă, corect în esență, să fie la fel de inadecvat ca apelul bogătașilor din show-biz care semnau petiții disperate pentru sprijinirea artiștilor independenți de pe plajele exotice și din resorturile luxoase construite pe malul oceanului", scrie Ciutacu pe Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE