2020-10-20 06:09

UPDATE. USR-ul și-a ales PREȘEDINTELE. Cine va conduce partidul

 |  11:13
UPDATE. USR-ul și-a ales PREȘEDINTELE. Cine va conduce partidul

Cel de-al doilea congres USR, organizat în mai puţin de şase luni de la ultima astfel de reuniune, a început la Poiana Braşov. Pe ordinea de zi se află alegerea pe viitorului preşedinte al partidului pentru următorii doi ani.

UPDATE 16.00: Deputatul Dan Barna este noul președinte al Uniunii Salvați România (USR), ales în cadrul congresului extraordinar al partidului desfășurat sâmbătă la Poiana Brașov. Dan Barna a obținut 127 de voturi din cele 191 exprimate, iar contracandidatul său, Vlad Alexandrescu, 50 de voturi.

UPDATE. 12.19. ”Au fost zile grele în care am trăit, uneori, sentimentul că am uitat de ce am pornit pe acest drum, din cauza polemicii şi neîncrederii care s-au instalat în partid. Înţeleg că am intrat într-o criză de succesiune, prea repede. Demisia fondatorului partidului, la un an de la înfiinţarea lui, nu este o situaţie uşoară, nici emoţional, nici politic. Dar dacă privim partea plină a paharului, o organizaţie se instituţionalizează ca partid, dacă trece, cu bine, prin crizele de succesiune. Îmi doresc să punem capăt la acest Congres acestei etape de creştere ca partid şi să ne urmăm drumul, să împlinim visul, al nostru, al oamenilor care ne-au votat, al celor care au ieşit în stradă şi al celor care nu se simt încă reprezentaţi”, a spus Preşedintele interimar al USR, Elek Levente.

Vlad Alexandrescu și Dan Barna candidează pentru şefia supremă a formaţiunii, după ce Nicuşor Dan a părăsit partidul la mai puţin de două săptămâni după ce fusese ales preşedinte la congresul din luna mai de la Cluj.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de USR la începutul lunii octombrie, programul lui Vlad Alexandrescu are patru priorități: USR — un partid modern, puternic și activ, deschis către agenda cetățeanului; o doctrină politică bazată pe principii și valori comune; conducerea partidului pe un drum comun și decizii bazate pe reguli, principii și valori; consolidare prin extinderea filialelor și o manieră de lucru bazată pe echipe eficiente.

Obiectivele generale pentru 2020 din programul lui Dan Barna sunt: transformarea USR într-un partid capabil să guverneze, cu program de guvernare coerent și realist și resurse umane credibile și competente pentru a guverna și a conduce instituții.

Congresul se va încheia cu un concert de muzică clasică.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2017-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE