2020-12-01 13:02

UPDATE. Cogresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS

 |  10:29
UPDATE. Cogresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS

Sâmbătă, între orele 15 și 18, este programat un congres comun extraordinar USR şi PLUS, în vederea aprobării protocolului de fuziune între cele două partied. Până atunci, un Congres al USR şi o Convenţie extraordinară a PLUS are loc în această dimineață, de la ora 10.00. Toate cele trei evenimente se desfăşoară online.

UPDATE 14.35. Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, sâmbătă, că în cadrul Congresului formaţiunii a fost aprobată fuziunea cu PLUS. "Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în alianţă, unirea este un pas firesc. Este ceea ce şi-au dorit membrii noştri, este ceea ce ne-a cerut electoratul. Împreună suntem şi mai hotărâţi să luptăm pentru idealurile şi principiile noastre, iar voinţa noastră de a schimba România în bine este începând de astăzi şi mai puternică. Vechile partide au avut timp de 30 de ani şansa să dovedească ce pot să facă. Acum e rândul generaţiei noastre să decidă cum va arăta această ţară", a scris Dan Barna pe pagina sa de Facebook.

În prima parte a zilei de sâmbătă, fiecare partid are o şedinţă separată pentru adoptarea protocolului de fuziune, iar de la ora 15:00 începe congresul comun în care va avea loc votul final pentru aprobarea Protocolului de fuziune între USR şi PLUS”. au transmis reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.

Congresul USR începe la ora 10:00 şi se va transmite pe Facebook discursul de deschidere al lui Dan Barna pe pagina USR naţional.

"Uniunea cu USR se substituie pentru mine aceluiaşi scop pentru care am muncit de 4 ani de zile încoace. Acum, în campania pentru alegerile locale şi înainte cu câteva luni de alegerile generale cred că trebuie să arătăm că uniţi putem învinge resemnarea şi evitarea, pentru că acestea sunt lucruri care riscă să se înrădăcineze încet-încet nu doar în rândul membrilor din partid, dar mai ales în rândul votanţilor, celor pe care i-am avut în 2019 la vot şi pe care trebuie să îi avem la vot în 2020. Fuziunea n-am decis să v-o propunem pentru că e un proiect uşor şi nici pentru că e un proiect cu rezultat simplu. Am propus fuziunea pentru că ea corespunde ideii de împreună cu care am pornit la acest drum. Dacă n-o să putem construi ceea ce visăm împreună cu cei pe care în mod natural ne simţim mai apropiaţi ca şi crez, ca şi obiective, ca şi viziune, cum o să putem construi cu cei care sunt mai departe de viziune a pe care o avem noi? Va fi nevoie de cât mai mulţi, noi trebuie să ne adresăm în primul rând României, tuturor românilor tuturor cetăţenilor români dacă vrem să fim credibili şi dacă vrem să facem schimbarea asta şi va trebui să convingem pe cât mai mulţi, nu doar înainte de alegeri să ne voteze, dar şi după aceea dacă ajungem la guvernare. Cumva, fuziunea este şi un proiect test, pentru că dacă nu reuşim să ne aliniem noi între noi, ne va fi foarte greu s-o facem cu oameni care sunt mult mai departe, în momentul de faţă, de noi în ceea ce priveşte felul în care vedem lucrurile", a spus Cioloş.

„La propriu, e un pas politic major pentru noi ca USR şi cred că şi pentru ceea ce înseamnă politica, pur şi simplu, în România. (...) Acum  doi ani şi jumătate eram câteva mii, spre două, trei, acum ne numărăm cu zecile de mii, e o diferenţă foarte importantă. Simpatizanţii noştri, de la câteva mii, acum vorbim de milioane de suporteri şi susţinători. (...) Fără îndoială, puteam să facem mai bine unele lucruri, nu e niciun fel de dubiu. Însă vreau să vă spun altceva: oricum şi din orice perspectivă privim, bilanţul nostru ca USR este unul evident pozitiv. Este un bilanţ care dă cu plus din orice perspectivă ne-am uitat, poate uneori nu am fost suficient de intransigenţi cu adversarii noştri, poate uneori am ezitat (...) În realitate, USR este fenomenul politic spectaculos al României politice de astăzi. Aceasta este o realitate şi aproape nimeni nu l-a prevăzut,  mulţi vor să-l izoleze dar nimeni astăzi nu ne ignoră şi nu poate să ne ignore nici acum şi nici în viitor”, a declarat Barna.

Convenţia PLUS a început la ora 10:00 şi este transmite live pe pagina de Facebook PLUS. Apoi are loc congresul comun USR PLUS, între orele 15:00 - 18:00, care va fi transmis integral pe pagina de Facebook a Alianţei USR PLUS. Susţin discursuri preşedintele USR Dan Barna, preşedintele PLUS Dacian Cioloş şi mai mulţi candidaţi USR PLUS la alegerile locale.

Dan Barna şi Dacian Cioloş ar urma să fie co-preşedinţi ai noii formaţiuni, iar numele va fi USRPLUS, scris legat, însă va fi un proces de durată, având în vedere că noul partid va trebui înscris şi validat de tribunal.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE