2021-10-25 13:38

USR cere implicarea președintelui Iohannis pentru refacerea Coaliției

 |  23:05
USR cere implicarea președintelui Iohannis pentru refacerea Coaliției

Fostul ministru al Justiției, Stelian Ion, apreciază că discuțiile avute astăzi între premierul desemnat, Dacian Cioloș și liderii PNL și UDMR, arată că ușile nu sunt complet închise în privința refacerii coaliției de guvrnare. Dar tot el admite că dacă nu se ajunge la un consens, Cioloș alcătuiește un guvern minoritar USR PLUS cu care se va duce la vot în Parlament. Stelian Ion lansează un apel, ca președintele Klaus Iohannis să se implice la rândul său în refacerea coaliției de guvernare.

„Vom merge la un vot în parlament, cel mai probabil, dacă nu se ajunge la o înțelegere privind refacerea coaliției. Rămâne să stabilim acest lucru, știu că acum are loc o ședință în Biroul Național al USR PLUS”, a spus Stelian Ion în emisiune la Digi24.

El a mai dezvăluit că președintelui Klaus Iohannis i s-a comunicat,  încă din momentul în care l-a desemnat premier pe Dacian Cioloș, că USR PLUS nu vrea să apeleze deloc la un parteneriat cu PSD și AUR, și că singura variantă pe care marșează este refacerea coaliției cu PNL și UDMR.

„Cei din PNL tot repetă obsesiv că noi am avea o alianță cu PSD și AUR, pentru ei acesta e un exercițiu de comunicare (…) Dimpotrivă, ei au această alternativă să refacă USL-ul (veche alianță a PSD cu PNL). În ce ne privește, noi am făcut această informare către președintele Iohannis, că nu ne dorim deloc să avem discuții cu PSD și AUR, că excludem orice alință cu ei, că nu ne dorim decât să refacem coaliția cu PNL și UDMR”, a comentat Stelian Ion.

Reprezentantul USR PLUS susține că atâta timp cât Iohannis a fost informat că formațiunea sa își dorește refacerea coaliției cu PNL și UDMR, și l-a desemnat pe Dacian Cioloș premier, trebuie să se implice în refacerea coaliției, având în vedere „legătura puternică” pe care o are cu PNL-ul.

„E importantă pe viitor implicarea preșdintelui Klaus Iohannis, care are o legătură puternică cu PNL și care are forța să se implice în refacerea coaliției. Noi vrem să refacem coaliția, i-am comunicat lucrul acesta, el are puterea să se implice…”, a spus Stelian Ion.

Chestionat despre motivul pentru care Cioloș s-a propus ca premier, deși era evident că PNL are interesul de a da premierul, având mai multe voturi în Parlament, Stelian Ion a punctat că conducerea USR PLUS nu a avut încredere că cei din PNL și UDMR își mai doresc refacerea coaliției.

„Nu știam ce intenția au ei (PNL – n.red). Nu aveam încredere ca vor mai dori să refacem coaliția, deși noi am transmis clar că nu există altă opțiune pentru noi, decât să refacem coaliția”, a spus Stelian Ion, punctând că formațiunea sa e dispusă să își asume și să meargă inclusiv cu guvern minoritar pentru a obțin votul în parlament.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-13

In legatura cu acest articol...

PSD îi închide ușa-n nas lui Cioloș: ”Nu ne înghesuim noi să votăm un guvern pe care tocmai l-am dat jos”

Kelemen Hunor, SFAT pentru PNL și USR: ”Eu sper să mai lase orgoliile!”

Dacian Cioloș face ANUNȚUL serii după primele discuții cu cei din fosta Coaliție

Un prim EȘEC în discuțiile dintre Dacian Cioloș, PNL și UDMR. Mesajul lui Florin Cîțu
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE