2021-08-01 10:33

USL a semnat în 2011 un protocol prin care se angaja să militeze împotriva eutanasierii câinilor comunitari

 |  20:33
USL a semnat în 2011 un protocol prin care se angaja să militeze împotriva  eutanasierii câinilor comunitari

USL a semnat în decembrie 2011 un protocol cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, prin care se angaja să militeze împotriva eutanasierii câinilor. Protocolul a fost semnat de Victor Ponta şi Daniel Constantin şi este valabil până în 2020.

Tragedia lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani care a fost ucis de câinii fără stăpân,  scoate la luminini măsurile luate de USL împotriva eutanasierii animalelor, în 2011, când formaţiunea nu era la guvernare. Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului (FPAM), Marius Marinescu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că protocolul a fost semnat între USL şi FAPM pentru "rezolvarea unor probleme privitoare la animale şi mediu". Documentul a fost semnat în 21 decembrie 2011.

Angajamentul USL: fără eutanasiere în masă

Marinescu a precizat că documentul prevedea implementarea în legislaţia românească a mai multor convenţii şi tratate, fiind totodată menţionat că se va milita împotriva eutanasierii, deoarece la acel moment în Parlament exista un proiect de lege susţinut de PDL care prevedea eutanasierea câinilor fără stăpân. Acesta a mai precizat: “USL se angaja să respecte Convenţia europeană a drepturilor animalelor şi să nu introducă eutanasierea în masă. (...) USL trebuie să-şi respecte decizia. O să rupem protocolul dacă USL va vota eutanasiere şi să atacăm această ordonanţă de urgenţă la Curtea Constituţională".

La vremea respectivă, Victor Ponta, lider PSD, a primit un cadou inedit din partea Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, respectiv o căţeluşă neagră, "Norocica", de şase luni, care purta o fundă roşie şi fes de Moş Crăciun, el spunând că, în 2012, îi va amenaja un loc al ei la Palatul Victoria.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-09-05

In legatura cu acest articol...

Prefectul vrea eutanasierea maidanezilor grav bolnavi

Primarul din Botoşani, urmărit penal pentru eutanasierea a sute de câini
Parerea ta...

MARIAN.
15 Sep 2013

Actionati in udecata in civil cu taxa de timbru de 2%,sa plateasca pentru toti cateii care au murit nevinovati.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE