2021-08-01 10:41

UNPR CREŞTE PRETENŢIILE. Progresiştii cer trei funcţii în PSD

 |  13:25
UNPR CREŞTE PRETENŢIILE. Progresiştii cer trei funcţii în PSD

UNPR negociază obţinerea a trei funcţii de vicepreşedinte în cadrul PSD, după fuziunea care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare între cele două partide, dar social-democraţii nu doresc să le ofere decât două funcţii de vicepreşedinte, a declarat, vineri pentru Agerpres, deputatul PSD Ioan Munteanu.

“UNPR cere trei funcţii de vicepreşedinte, iar în acest moment se derulează negocieri cu PSD pe acest subiect. Fuziunea va avea loc abia după ce UNPR va face un congres în care să îşi dea acordul pentru aşa ceva. Dacă până săptămâna viitoare, când va avea loc congresul PSD, nu se va întâmpla aşa ceva, vom lăsa două sau trei funcţii de vicepreşedinte libere pentru cei care vor veni din UNPR”, a spus Ioan Munteanu.

Potrivit unor surse din PSD, una dintre funcţiile de vicepreşedinte va fi ocupată de vicepremierul Gabriel Oprea, preşedinte al UNPR. A doua funcţie de vicepreşedinte al PSD este disputată de primarul sectorul 2, Neculai Onţanu, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă. Pentru a evita o dispută între aceşti doi lideri ai UNPR, progresiştii solicită o funcţie în plus de vicepreşedinte al PSD faţă de cât oferă social-democraţii.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat joi că prin rezoluţia care va fi adoptată la Congresul social-democraţilor privind fuziunea cu UNPR se vor realiza, cel mai probabil, încă două funcţii de vicepreşedinte al partidului pentru cei propuşi de progresişti. Întrebat când se va realiza fuziunea cu UNPR, şeful social-democraţilor a replicat: “Nu a mai fost o chestiune foarte urgentă pentru că noi de fapt colaborăm foarte bine. Avem un grup comun, dl Oprea este membru al Guvernului, nu a mai fost o chestiune arzătoare. (…) nu mai este motiv de grabă din moment ce funcţionăm foarte bine, nu avem nicio sincopă. (...) Dl. Oprea participă la şedinţele PSD şi colegii UNPR din ţară participă la şedinţele PSD".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE