2024-04-25 01:13

Un prim EȘEC în discuțiile dintre Dacian Cioloș, PNL și UDMR. Mesajul lui Florin Cîțu

 |  18:29
Un prim EȘEC în discuțiile dintre Dacian Cioloș, PNL și UDMR. Mesajul lui Florin Cîțu

Discuția dintre premierul desemnat Dacian Cioloș și liderii partidelor din coaliția de guvernare s-a încheiat după aproximativ o oră. A fost o rundă așteptată pentru soarta unui viitor guvern, catalogată însă de multe surse politice drept o întâlnire "de curtoazie".

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români și pentru mandatul dat de Klaus Iohannis, a subliniat Florin Cîțu. Astăzi nu a fost o concluzie. Mi se pare normal ca cei care au declanșat criza să vină și cu o soluție. Am primit mandatul domnului Dacian Cioloș, o să mai discutăm, dar astăzi nu avem nicio concluzie. El dorește să refacă coaliția și o să mai discutăm.

Noi vrem ca România să nu rămână în criză, dar soluția trebuie să vină în primul rând de la cei care au băgat România în criză.

Nu s-a discutat nimic despre ministere, despre altceva.

Responsabilitatea găsirii unei majorități este a domnului dacian Cioloș. PNL este un partid responsabil, suntem aici, vrem să rezolvăm această criză, dar nu noi suntem cei care au declanșat această criză, a reitera Cîțu.

Astăzi n-a fost o negociere în primul rând, a fost o discuție, vom vedea ce se va întâmpla în zilele următoare”, a arătat Cîțu.

”Dacă vom avea o altă discuție, poate se va prezenta și programul de guvernare”, a subliniat premierul demis.

Pentru alte discuții, Florin Cîțu va merge în PNL. Mâine va fi o ședință de Birou executiv.

După întâlnire, Dacian Cioloș a anunțat că nu s-a luat nicio decizie. El a precizat totuși că miercuri seară se va întruni un Birou Național al USR.

După întâlnire, liderul PNL și cel al UDMR au continuat să discute înainte de a ieși la declarații în fața jurnaliștilor.

"Ne găsim într-un moment excepțional, care cere soluții excepționale", a declarat Dacian Cioloș la intrarea la negocieri. "N-am venit la această întâlnire ca să aflu ce pot să îmi ofere mie partenerii noștri de coaliție, ci ce sunt ei dispuși să ofere de fapt României", a adăugat el.

La discuții a participat și liderul Grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE