2024-04-19 18:21

UPDATE: S-a votat eliminarea pensiilor SPECIALE ale parlamentarilor

 |  15:53
UPDATE: S-a votat eliminarea pensiilor SPECIALE ale parlamentarilor

Comisia de statut a aprobat proiectul PSD de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Raportul de admitere cu amendamente a fost votat cu 357 de voturi pentru in plenul reunit al parlamentului. Potrivit unui amendament depus de parlamentarii USR PLUS pensiile speciale aflate în plată vor înceta.

Ludovic Orban, PNL: „Suntem astăzi într-un moment în care Parlamentul are ocazia să reintre în slujba cetățeanului român. Are ocazia să arate că cine împarte nu își face parte și că legile trebuie făcute pentru cetățeni și nu pentru privilegiați. Sănătatea democrației românești depinde de capacitatea noastră de a lăsa populismul, demagocia, dorința de a obține venituri. Nu e drept ca parlamentarii să își dea pensii speciale în timp ce românii trăiesc cu pensii mici. Astăzi trebuie să fie doar primul pas. Trebuie să facem ordine în legislația pensiilor. Trebuie să facem dreptate pentru oameni. Îmi scot pălăria în fața tuturor parlamentarilor care astăzi vor vota eliminarea pensiilor speciale, indiferent de partidul din care fac parte.”

Marcel Ciolacu, PSD: „Nu am înțeles de ce nu ați făcut acest lucru anul trecut, erați prim-ministru domnule Orban. Aveați majoritate. Trecuse guvernul dumneavostră prin Parlament. Nu am înțeles de ce până acum nu ați dat o OUG să faceți dreptatea până la capăt. Singurele indemnizații speciale pe care nu le puteți schimba prin OUG sunt cele ale parlamentarilor. Cine vă ține de un an de zile să dați această ordonanță să faceți dreptatea până la capăt. Vă rugăm frumos, astăzi cred că toți vom vota să renunțăm la aceste indemnizații și vă invit mâine să dați o ordonanță și să mergeți cu dreptatea până la capăt și să eliminanți restul pensiilor speciale.”

Propunerea de suplimentare a ordinii de zi de miercuri a fost făcută de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. 

În cadrul ședinței de plen reunit, deputatul PNL, Florin Roman a cerut o procedură asemnătoare și pentru demiterea avocatului poporului, Renate Weber, însă propunerea sa nu a ajuns la vot. 

Dan Barna a anunța luni că în coaliție s-a decis ca la prima ședință de plen reunit, programată miercuri, să fie inclusă pe ordinea de zi inițiativa de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-17

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Ministrul de Interne a RĂBUFNIT după intervenția de la Constanța: ”Este inadmisibil să nu existe perne”

Codrin Ștefănescu își atacă un fost aliat: „Florin Iordache a trădat. Cât de ușor se schimbă oamenii”

Moțiunea PSD împotriva lui Vlad Voiculescu a fost RESPINSĂ

Eșec pentru PSD: Moțiunea simplă împotriva lui Vlad Voiculescu a picat în Parlament

Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor: Am semnat! Rezolvăm unul din punctele cele mai aglomerate din România

Adriana Săftoiu: Se fac mai mulți bani din traficul de copii decât din traficul de droguri

Magistrații îi solicită lui Florin Cîțu să nu desființeze SIJJ

Ministrul Muncii anunță: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE