2021-01-20 05:06

ULTIMA ORĂ: Marcel Ciolacu își anunță DEMISIA din funcție

 |  20:40
ULTIMA ORĂ: Marcel Ciolacu își anunță DEMISIA din funcție

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a anunțat că își dă demisia din Parlament în ultima zi de mandat. Liderul PSD își justifică gestul prin dorința de a nu beneficia de pensie specială.

"Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.

Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment.

Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat.

Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevi să-și poată continua procesul educațional!!!" a anunțat Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23

In legatura cu acest articol...

Rugămintea surprinzătoare a polițiștilor din Harghita: ”Hoții să nu fure după ora 18!”

Premierul Orban, detalii despre REDESCHIDEREA școlilor: ”Sigur că ne dorim”

100 dintre marii cântăreți ai țării cer Guvernului SPRIJIN pentru sectorul cultural

Al doilea titlu la simplu din acest an pentru Andreea Amalia Roșca
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE