2024-04-20 08:34

ULTIMA ORĂ. Dîncu îi solicită lui Orban să o DEMITĂ pe Monica Anisie: "Să lase pe altul!"

 |  12:51
ULTIMA ORĂ. Dîncu îi solicită lui Orban să o DEMITĂ pe Monica Anisie: "Să lase pe altul!"

Vasile Dîncu i-a solicitat premierului Ludovic Orban să o demită pe ministrul Educației Monica Anisie. „Nu vorbim de demisie de onoare, ci de demitere propriu-zisă. Să lase pe altul”, a spus Dîncu.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a reacționat după ce ministrul Educației Monica Anisie s-a plâns pe Facebook că „toată lumea critică”, însă nimeni nu vine cu soluții.

„Nu mă aştept ca Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Este cazul, după părerea mea, nu ca ea să demisioneze, cum sugera un partener al partidului aflat la guvernare, ci să avem o demitere pur şi simplu. Dna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei.

Ce ar putea să facă? Să lasă locul liber altuia care înţelege mai bine ce se întâmplă. Nu poate fi lăsat totul doar pe seama Guvernului, dar procesul ăsta e condus de Guvern şi e nevoie de viziune. Dna Anisie nu poate rezolva asta pentru că e parte a problemei, de asta nu găseşte soluţii. Din cauza unei lipse de viziune, a unei concepţii despre educaţie, care s-a văzut din prima săptămână, când a umilit o profesoară. Cerem premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei”, a declarat Vasile Dîncu într-o conferinţă de presă la sediul PSD.

„În spațiul politic sunt foarte multe soluții. Aș spune doar despre soluțiile pe care le-a propus PSD. Mi se pare normal ca atunci când critici să vii și cu soluții. Am propus testarea gratuită și periodică a tuturor cadrelor didactice și a persoanelor auxiliare pentru a preveni dezvoltarea unor focare. (...) Testarea gratuită și prioritară a elevilor cu simptome sau a elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv. (...) Am propus asigurarea de măști gratuite pentru personalul din învățământ și pentru copii. (...) Noi am propus în Parlament nu numai acordarea de suplimente personalului din educație cu grad ridicat de risc. E vorba de 1500 pentru personalul auxiliar și 2500 de lei pentru profesori. Am propus inclusiv creșterea în două tranșe a personalului didactic. Nici acest lucru nu s-a realizat, din păcate”, a spus Dîncu, la sediul PSD.

Totodată, preşedintele Consiliului Naţional al PSD i-a adresat, în cadrul unei conferinței de presă, câteva întrebări ministrului Educației, Monica Anisie.

"Ce soluții are guvernul pentru cadrele didactice vulnerabile în fața virusului?

Ce plan are guvernul pentru testarea profesorilor? Cine plătește?

Cum este asigurată școala online?

Ce măsuri s-au luat pentru mărirea personalului auxiliar și din ce bani vor fi plătiți, în contextul crizei sanitare?

Ar trebui ca Guvernul să transparentizeze infirmațiile cu privire la unitățile de învățământ. Este un demers necesar pentru a se putea face politici publice", a spus, duminică, Vasile Dîncu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE