2021-08-01 09:56

Traian Băsescu: Premierul a fost corect cu mine în privinţa desemnării procurorilor şefi

 |  08:00
Traian Băsescu: Premierul a fost corect cu mine în privinţa desemnării procurorilor şefi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi seara că premierul Victor Ponta a fost corect cu el în ceea ce priveşte procesul de desemnare a procurorilor şefi.

"Premierul a fost un partener corect în relaţia cu mine în tot acest proces", a spus şeful statului, la Digi 24.

El a punctat că România s-ar fi aflat într-o situaţie de "decredibilizare totală" dacă nu se ajungea la o soluţie cu procurorii şefi. Traian Băsescu a susţinut că trebuia să găsească o soluţie în cazul procurorilor şefi, în contextul în care ar fi existat un risc major.

"În această acţiune comună, care era înscrisă şi în protocolul de colaborare instituţională, problema procurorilor era tratată pentru că am anticipat-o a deveni o problemă, ştiind ceea ce spusese domnul Voiculescu: 'nu avem toată puterea până nu luăm şi justiţia!' Ştiind acest lucru, mi-am dat seama că, raportat la influenţa pe care o are în PNL şi în mod deosebit asupra preşedintelui Senatului, mi-am dat seama că este un risc major şi că trebuie să găsesc o soluţie, cea mai bună posibilă, în condiţiile în care sunt în coabitare şi cu Guvernul, şi cu o majoritate zdrobitoare în Parlament", a explicat şeful statului.

El a fost întrebat cum decriptează faptul că la întâlnirea USL de la Senat unde premierul i-a informat pe lideri Uniunii în legătură cu propunerile pe care urma să le facă pentru procurorii şefi, Ponta le-a spus jurnaliştilor că Dan Voiculescu nu a scos o vorbă. "Dacă un prim-ministru al unei ţări şi un preşedinte stabilesc o soluţie, cât mai contează Dan Voiculescu? (...) Te duci şi ţipi la televizor şi îl faci pe Băsescu în toate felurile, pe Ponta în toate felurile, dar numai cu zisul", a replicat Traian Băsescu.

El a punctat că subiectul cu procedura de selecţie a procurorilor s-a încheiat categoric şi că CE va pune accent pe avizele date de CSM.

"Este extrem de important pentru credibilitatea mea, a premierului, a CSM ce se va întâmpla după avizele CSM", a spus preşedintele.

Şeful statului a explicat că premierul Victor Ponta a avut încredere să o numească pe Laura Codruţa Kovesi la şefia DNA.

"În mod cert premierul a avut încredere să facă această numire şi performanţele doamnei Kovesi ca procuror general, ca administrator de sistem nu au fost n-au fost rele deloc. N-au fost rele deloc. Nu văd de ce n-ar fi avut încredere premierul în această soluţie", a spus Băsescu.

Referindu-se la Daniel Morar preşedintele a arătat că este în ''dezacord total'' cu premierul Victor Ponta.

"Dar nu sacrificăm interesele ţării pentru nimeni şi cum eu nu sunt de neînlocuit, premierul nu este de neînlocuit, nici dl Morar nu este de neînlocuit. Cum am fi arătat cu o ţară în care preşedintele şi Guvernul nu se înţeleg pe procurori? Am fi arătat groaznic. În al doilea rând, nu pot să nu vă spun că n-aş fi vrut ca un ministru al Justiţiei aflat sub influenţa unor grupuri - liberal şi Voiculescu -, cum a fost dna Pivniceru. N-aş fi vrut să intru în acea luptă de uzură şi am preferat ca deciziile să le ia un prim-ministru care ştie la fel de bine ca şi mine în ce situaţie suntem", a conchis Traian Băsescu, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE