2024-04-24 17:01

Traian Băsescu îl face PRAF pe Klaus Iohannis: ”Un PAPAGAL care vorbește despre educație”

 |  23:18
Traian Băsescu îl face PRAF pe Klaus Iohannis: ”Un PAPAGAL care vorbește despre educație”

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a comentat situaţia banilor alocaţi diverselor sectoare bugetare şi nu a făcut economie de sarcasm.

"Bugetul de anul acesta înseamnă că suntem tâmpiți. Ca să concluzionăm și cu scuzele de rigoare că sunt atât de abrupt: în fond, România are în momentul de față câteva priorități.

Prima este sănătatea. A doua este educația. A treia se referă la investiții. A patra o reprezintă amărâții ăștia de pensionari. Și eu sunt printre ei, dar nu sunt amărât, deci nu mă plâng.

La sănătate avem o scădere de resursă alocată. Noi vorbim, facem spitale, facem de toate și când te uiți ne spune domnul Nazare că are o creștere la Casa de Sănătate cu 0,43%, dar are o scădere pe programele naționale, gestionate de Ministerul Sănătății, de 11%.

Deci chestiunile astea ridicole în care se încearcă declarații triumfaliste sunt absolut penibile.

A doua prioritate, educația. 2,73% din PIB la educație, când vorbim de informatizarea României, de a da o șansă la copii, este ridicol.

După declarația de ieri a președintelui, nu putem înțelege decât că la Cotroceni e un papagal care vorbește de educație ca prioritate și viitor, iar Guvernul dă în buget 2,73% din PIB.

Dacă vorbim de investiții, aici sunt mai mulți bani. Totul este ca la rectificare să nu ne trezim că banii de investiții se mută la cheltuieli materiale", a declarat Traian Băsescu într-o emisiune la România TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE