2020-12-05 14:12

Traian Băsescu, atac dur la adresa Guvernului: Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măști pentru copii

 |  12:00
Traian Băsescu, atac dur la adresa Guvernului: Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măști pentru copii

Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, atacă dur Guvernul, susținând că acesta dă dovadă de lașitate în asumarea responsabilității în ceea ce privește începerea noului an școlar.

„Soluţia trimiterii la administraţiile locale este o soluţie bună, dar ea trebuie însoţită de două lucruri. În primul rând de o metodologie pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie. Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute. Marea problemă este aceea laşitate de care dă dovadă guvernul în asumarea responsabilităţii. Aici au bâlbâit-o tot timpul şi au încercat să dea vina pe alţii, ba că nu avem lege, ba că ne-au ţinut în Parlament când aveau regulamentul sanitar internaţional şi directiva Parlamentului şi Consiliului Uniunii Europene care le spune ce au de făcut în situaţii de pandemie”, a afirmat Traian Băsescu, la România TV, potrivit News.ro.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat că „este absolut imposibil ca Guvernul să asigure măști pentru toți copiii din țara aceasta, pentru toți profesorii”, însă Traian Băsescu susține că „nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii”.

„Nu se poate lăsa situaţia la nivelul de fiecare să se descurce pentru că acest lucru nu este posibil, va ieşi o harababură. Alt element extrem extrem de important, sistemul de protecţie al copilului. Nu este posibil ca Guvernul să nu asigure măşti pentru copii. În primul rând pentru că vor fi familii care nu au posibilitatea să asigure copilului două măşti pe zi şi în al doilea rând pentru că fiind o măsură cerută de Guvern ca modalitate de a diminua pandemia, Guvernul trebuie să îşi asume şi costul din acest punct de vedere”, spune Traian Băsescu.

Totodată, el a acuzat Guvernul că nu a pregătit cadrele didactice pentru predarea online în această vară şi că nu a restructurat curricula.

„Nu prea ne mai putem apăra de Guvernul ăsta, s-a ajuns la stadiul la care încurcă ţara în loc să o descurce. De exemplu, i-a prins începerea anului şcolar. Abia acum încep să se agite, păi toată vacanţa ce au făcut? Nu au pregătit dascălii pentru predare la distanţă, nu s-au elaborat restructurări ale curriculei pentru că în multe şcoli ar trebui organizat învăţământul în trei serii a câte trei ore, de la 8-11, pauză pentru dezinfectare, de la 12-15, iar o oră pauză şi de la 16 la 19 în aşa fel încât să ai cât mai puţini copii în clasă. Ca să nu mai vorbim de cadre didactice. Dar dacă împuţinezi numărul de ore din curriculă ai putea să găseşti şi soluţii de substituire pe ici, pe colo, că nu toţi au specialităţile necesare”, a mai adăugat Traian Băsescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE