2021-08-01 10:04

Traian Băsescu a transmis lui Putin condoleanțe pentru atentatele din Volgograd

 |  14:33
Traian Băsescu a transmis lui Putin condoleanțe pentru atentatele din Volgograd

Traian Băsescu a transmis omologului său rus, președintele Vladimir Putin, condoleanțe pentru atentatele săvârșite în ultimele două zile în Volgograd.

Președintele României, Traian Băsescu, a transmis lui Vladimir Putin un mesaj de condoleanțe pentru atentatele teroriste produse în ultimele zile în orașul Volgograd din sudul Rusiei. Peste 30 de persoane și-au pierdut viața în cele două atacuri.

„În aceste momente de grea încercare, doresc să vă transmit, în numele poporului român, cât şi al meu personal, profunda noastră solidaritate faţă de rudele îndurerate ale celor care şi-au pierdut viaţa în urma acestui cumplit act de terorism, precum şi speranţa noastră pentru grabnica însănătoşire a persoanelor care au fost rănite”, se arată în mesajul președintelui Băsescu.

Șeful statului l-a asigurat pe liderul de la Kremlin de sprijinul României în efortul de combatere a terorismului.

„Vă rog să primiţi, stimate Domnule Preşedinte, sincere condoleanţe şi asigurarea întregii noastre compasiuni faţă de cetăţenii Federaţiei Ruse afectaţi de acest eveniment dramatic”, a mai scris Traian Băsescu lui Vladimir Putin.

Titus Corlățean, ministrul român al Afacerilor Externe, a transmis luni omologului său rus, Serghei Lavrov, o scrisoare de condoleanțe pentru victimele atentatelor din Volgograd.

Două atentate sinucigașe au avut loc duminică și luni dimineață în Volgograd, fostul Stalingrad. Un atentat atribuit unui kamikaze a ucis 17 persoane în gara orașului, aglomerată de începutul sărbătorilor de iarnă pentru numeroși ruși, de rit vechi.

Un alt atentator sinucigaș s-a detonat luni dimineață într-un troleibuz, provocând moartea a 15 persoane și rănirea a altor 27.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-30

In legatura cu acest articol...

Traian Băsescu a transmis condoleanțe Rusiei pentru atentatul din Volgograd

“Văduva neagră” care s-a detonat în gara din Volgograd este Oksana Aslanova

Rusia, sub teroarea atentatelor sincigaşe: Putin ia măsuri excepţionale

UPDATE. Rusia: 15 persoane au murit la Volgograd după ce un troleibuz a fost aruncat în aer

Rusia: Cel puțin 18 persoane au murit într-un atentat dintr-o gară din orașul Volgograd
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE