2024-04-19 14:11

Totul pentru ALEGERI! Cum vor putea vota persoanele aflate în carantină

 |  22:09
Totul pentru ALEGERI! Cum vor putea vota persoanele aflate în carantină

Persoanele care trăiesc în localități aflate în carantină pe 6 decembrie nu vor avea nicio restricție cu privire la prezentarea la vot. Premierul Ludovic Orban a explicat că în ședința de vineri a Executivului vor fi făcute modificări la Hotărârea privind starea de alertă, în sensul în care oamenii care vor merge la vot, duminică, în localitățile carantinate, nu vor avea nevoie de o declarație pe propria răspundere.

”Exercitarea dreptului de vot trebuie să fie neîngrădită și în zonele de carantinare. Orice cetățean, chiar dacă este într-o localitate care este temporar sub carantină, are libertatea de a merge la secția de vot să voteze, fără să dea declarație. E ziua votului, toată lumea știe că oamenii merg să-și exercite dreptul la vot. (...) Avem Comitetul Național pentru Situații de Urgență în cursul zilei de mâine înainte de ședința de guvern, după care, în ședința de guvern vom transpune propunerea CNSU în modificarea Hotărârii de Guvern privind starea de alertă. Oamenii vor putea merge la vot fără să mai dea o declarație. Asta e o formalitate nenecesară pentru că este clar că omul ies din casă ca să meargă să voteze”, a declarat Ludovic Orban, joi seara.

Referitor la numărul de teste, premierul a comparat numărul total de teste efectuat lunar.

„Îi sfătuiesc pe toți cei care lansează astfel de petarde să se uite la numărul lunar. În iunie cam 250.000 de teste, în septembrie peste 400.000 de teste iar cel mai mare număr a fost în noiembrie. De ce au lansat un nou fake news?

Noi am avut un șir de 4 zile libere. De regulă în zilele libere se fac mai puține teste. Și personalul are nevoie de odihnă. Numărul lor este limitat, deși am crescut numărul de centre.

Ieri de la 10 pana azi la 10 au fost făcute aproximativ 32.000 de teste. Numărul a fost de aproximativ 7000 și ceva de noi cazuri”, a spus Ludovic Orban la un post TV.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-03

In legatura cu acest articol...

ACUZAȚII șocante în cazul spitalului din Reşiţa: "S-a dus lovită la cap la spital și a murit de COVID-19"

Explicațiile CNAIR, după găurile de la centura inagurată recent de Iohannis și Orban

Proiectul Guvernului privind TELEMUNCA. Care sunt prevederile

Klaus Iohannis, îndemn pentru români: ”Alegerile se câștigă la urne, se câștigă prin vot”

Președintele Iohannis, detalii de ultimă oră privind VACCINAREA anti-COVID




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE