2024-04-19 16:59

TENSIUNI legate de buget în coaliție. Președintele Klaus Iohannis intervine

 |  15:20
TENSIUNI legate de buget în coaliție. Președintele Klaus Iohannis intervine

Președintele Klaus Iohannis va avea o discuție, luni, cu liderii coaliției de guvernare, la Vila Lac, susțin surse politice. Întâlnirea a fost convocată pentru ora 18:00 și are ca temă principală bugetul de stat pentru anul 2021.

Președintele vrea să se asigure că nu vor exista probleme în coaliție în privința adoptării bugetului, după ce între partenerii de guvernare au apărut mai multe tensiuni. La discuții va participa și premierul Florin Cîțu.

Liderii celor trei partide din Coaliția de guvernare s-au reunit luni într-o nouă ședință tensionată pe tema legii bugetului, după ce miniștrii USR PLUS au amenințat că nu vor vota bugetul din cauză că ministerele lor nu au primit banii pe care i-ar fi dorit. Premierul Florin Cîțu i-a acuzat, înainte de ședință, că „nu știu să citească bugetul” și „fac scandal”. 

Ministerul Finanțelor a publicat joi seară proiectul de buget pentru anul 2021. Proiectul este conturat pe o creștere economică de 4,3%, Produsul intern brut la 1.116,83 miliarde lei, iar deficitul proiectat este de 80 de miliarde de lei (7,16% din PIB). Astfel, în acest an, veniturile sunt estimate la 364,9 miliarde de lei, cheltuielile la 444,90 miliarde de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-15

In legatura cu acest articol...

Florin Cîțu pune tunurile pe bugetari: Cheltuielile s-au dublat, eu nu cred că performanța s-a dublat

Un nou scandal în Sănătate: Mii de măști neconforme în spitale. Virgil Musta anunță: Sunt două anchete în desfășurare în acest sens

Angajații din sănătate protestează: "Vă lasă conştiinţa să mai contabilizaţi VIEȚI PIERDUTE?"

Răspunsul ministrului Cîmpeanu, întrebat dacă se închid școlile, după INFECTAREA a 290 de elevi

Clotilde Armand își AMENINȚĂ angajații: dați documentele la DNA sau ZBURAȚI




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE