2024-04-25 07:18

Tensiuni în Coaliția de Guvernare din cauza lui Vlad Voiculescu: Mai mulți lideri PNL cer demiterea ministrului Sănătății

 |  09:36
Tensiuni în Coaliția de Guvernare din cauza lui Vlad Voiculescu: Mai mulți lideri PNL cer demiterea ministrului Sănătății

Liberalii se reunesc luni într-o ședință a Biroului Executiv, la ora 10, înainte de ședința coaliției, în care este de așteptat să fie discutate cele mai recente tensiuni dintre partenerii de guvernare. Surse liberale susțin pentru PS News că mai mulți lideri ai partidului intenționează să îi ceară premierului Florin Cîțu schimbarea ministrului Sănătății.

Amintim că deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreședintele PNL, a precizat că luni dimineață va cere oficial în demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, în cadrul Biroului Executiv al liberalilor.

La „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, Ben-Oni Ardelean a vorbit despre cel mai recent gest controvesat făcut de actualul ministru al Sănătății, care a ales să facă declarații de presă în același timp cu premierul Florin Cîțu, contrar cutumelor politice. De altfel, deputatul PNL susține că situația a fost „o premieră în istoria guvernamentală”.

„Părerea mea este că ceea ce s-a întâmplat vineri noaptea este de noaptea minții, că acest ministru trebuie să plece imediat din funcție, că dorința sa, pe care a avut-o permanent, să își facă imagine pe Facebook și să pozeze peste tot ca salvatorul universului nu îl prinde deloc. Cred că ar trebui să aibă câțiva ani de penitență și după aceea să revină în vreo poziție publică, dacă reușește să înțeleagă de fapt ce înseamnă poziția publică”, a adăugat liberalul.

Întrebat dacă o să ceară oficial demisia lui Vlad Voiculescu în cadrul unei ședințe PNL de mâine, spre exemplu, Ben-Oni Ardelean a precizat: „Mâine dimineață, am declarat chestiunea respectivă. Eu cred că premierul trebuie automat să îl demită. Chiar dacă acesta nu va vrea de bună voie să plece, trebuie să îl demită, tocmai pentru a arăta domnul Cîțu că într-adevăr este un premier care conduce România și nu este doar pus acolo de unii și de alții ca să managerieze conflictele din universul acesta românesc”.

„Forul în care eu mă pot pronunța este Biroul Executiv al Partidului Național Liberal, unde sunt vicepreședinte național. Suntem opt vicepreședinți naționali în acest for pe domenii și, bineînțeles, sunt vicepreședinții regionali, dar cred că în acest for noi trebuie să luăm o atitudine foarte corectă față de români și în același timp cred că trebuie să fie o atitudine susținută a Partidului Național Liberal vizavi de derapajele grosolane pe care Vlad Voiculescu le-a avut în ultima perioadă”, a mai spus deputatul PNL Ben-Oni Ardelean.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE