2024-04-19 03:56

SUPRIZĂ în politică: Traian Băsescu, propus premier în altă țară

 |  22:24
SUPRIZĂ în politică: Traian Băsescu, propus premier în altă țară

Traian Băsescu ar putea fi numit premier la Chişinău dacă Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale (PUN), va câştiga alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. În cadrul unei dezbateri televizate, Țîcu a afirmat că îl va numi pe Băsescu în fruntea Executivului pentru a realiza astfel unirea dintre Republica Moldova şi România.

"Îl vom propune pe Traian Băsescu la funcția de prim-ministru pentru ca să fie posibilă realizarea unirii Republicii Moldova cu România. Aceste procese vor fi asumate de către statul român, împreună cu Uniunea Europeană”, a spus Octavian Țîcu, la postul de televiziune TV8, conform Cotidianul.md.

Întrebat ce şansa are ca Parlamentul să-i susţină candidatura, Octavian Ţîcu a răspuns:

"Candidatura acestuia depinde de procentajul pe care-l vom avea în alegeri. Cred că Traian Băsescu va accepta, întrucât PUN este proiectul lui", a explicat Ţîcu.

Pentru alegerile din 1 noiembrie, CEC a înregistrat în cursa electorală opt candidați: Renato Usatîi, Andrei Năstase, Tudor Deliu, Igor Dodon, Violeta Ivanov, Maia Sandu, Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-28



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE