2024-04-18 05:04

SUA își vor spori prezența militară în România

 |  11:00
SUA își vor spori prezența militară în România

Ministerul de Externe, Bogdan Aurescu, a anunţat luni, în timpul unei vizite oficiale la Washington, că Statele Unite plănuiesc să-şi sporească prezenţa militară în România.

„România salută planurile SUA de a-şi spori prezenţa militară în România”, a scris Bogdan Aurescu pe Twitter, în urma unei întâlniri cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Mutarea vine ca urmare a deciziei lui Donald Trump din vară de a retrage o parte din trupele staţionate în Germania, trupe care vor fi mutate în Polonia şi în alte state aliate. În plus, Pentagonul a decis să facă din zona Mării Negre noua prioritate a strategiei de apărare în Europa.  

„Am discutat despre cooperarea în domeniul apărării şi eforturile comune pentru a consolida forţa de apărare şi descurajare a NATO pe flancul estic, inclusiv la Marea Neagră”, precizează Bogdan Aurescu pe Twitter.  

„România se angajează să continue alocarea de fonduri în apărarea strategică”, mai afirmă şeful diplomaţiei române.  

Bogdan Aurescu şi Mike Pompeo au evaluat realizările din cadrul Parteneriatului Strategic româno-american şi au discutat despre „noi priorităţi” în cooperarea economică, energetică, politică şi de securitate.  

Un alt subiect arzător în relaţia bilaterală, discutat de cei doi oficiali, a fost programul Visa Waiver, partea română făcând eforturi pentru ridicare vizelor de intrare în SUA pentru cetăţenii români.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE