2024-04-25 19:59

SUA cumpără 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru a le dona către aproximativ 100 de țări

 |  09:33
SUA cumpără 500 de milioane de doze de vaccin Pfizer pentru a le dona către aproximativ 100 de țări

Administrația Biden intenționează să cumpere 500 de milioane de doze de vaccin contra COVID-19 produse de Pfizer ca să le doneze către aproximativ 100 de țări în următorii doi ani, au declarat pentru Reuters trei surse implicate în acest plan.

Statele Unite ar putea distribui 200 de milioane de doze în acest an și 300 de milioane în prima jumătate a anului viitor, potrivit surselor citate de Reuters. Donațiile vor fi făcute către 92 ​​de țări sărace și către Uniunea Africană.

Dozele de vaccin vor fi donate prin mecanismul COVAX care distribuie vaccinurile contra COVID-19 către țările sărace și care este susținut de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și de Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare (GAVI).

Președintele SUA, Joe Biden, va anunța acordul joi la reuniunea G7 care adună cele mai bogate țări.

Acordul a fost negociat în ultimele patru săptămâni de către coordonatorul responsabil în lupta împotriva COVID-19 al Casei Albe, Jeff Zients, și de echipa acestuia.

Casa Albă și Pfizer nu au comentat acest subiect.

Președintele SUA a declarat jurnaliștilor înainte de a urca în avionul spre Marea Britanie că are o strategie globală de vaccinare și că o va anunța, dar nu a oferit detalii.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-10



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE