2024-04-25 15:36

SPECTACOL în Parlament la Ora premierului: ”Înger, îngerașul meu, scapă-mă de PSDeu”

 |  16:49
SPECTACOL în Parlament la Ora premierului: ”Înger, îngerașul meu, scapă-mă de PSDeu”

Sepctacol în Parlament la Ora Premierului. Ludovic Orban a fost chemat în forul legislativ pentru a da explicații pentru lipsa prezentării bugetului pentru anul viitor. Discursurile nu au fost lipsite de acuzații, jigniri și faze amuzante.

”Sincer, sunt un pic nedumerit de aceasta chemare in Parlament, respect institutia, m-am prezentat. Chiar daca actualul guvern nu are obligatia de a prezenta bugetul in fata Parlamentului, suntem in procedurile legale de intocmire a bugetului de stat si bugetul asig sociale, Ministerul Finatelor pregateste legea bugetului, ne pregatim cu toate actele necesare pentru buget , cu legea plafoanelor.

Sigur ca trebuie sa va marturisesc ca munca noastra este ingreunata de faptul ca foarte multe legi au generat cheltuieli suplimentare fara resurse financiare ptr aceste cheltuieli. Este extrem de greu, in an de criza economica provocata de pandemie, sa se adopte acte normative care sa genereze cresteri de cheltuieli fara niciun fel de baza.

In constructia bugetului, nu vom creste taxe si impozite, orice crestere de venituri din buget, va avea la baza cresterea economica, o mai buna colectare de taze si impozite, eficientizarea ANAF, digitalizare, lovirea evaziunii fiscale acolo unde exista. De asemenea, trebuie sa tina cont de cheltuieli prevazute, vom asigura banii necesari pentru cresterea pensiilor, pentru cheltuielile de personal, cheltuielile sociale” a explicat premierul Ludovic Orban.

La rândul său, președinte PSD, Marcel Ciolacu a profitat de ocazie pentru a acuza Guvernul că minte și fură:

”Dl Orban, ce incredere pot avea romanii, i-ati mintit de atatea ori, ati trecut bugetul prin asumare, ati spus ca aveti bani pentru toti, ati mintit, i-ati lasat sa se descurce pe cont propriu, ati furat banii, in timp ce i-ati tinut pe romani in casa.

Sunteti adevarat raspandac al sărăciei, caracatita PNL a fost singura care a prosperat in pandemie, sunteti corupti pana in maduva oaselor,ati furat mastile, tabletele copiilor, ventilatoarele care au fi putut salva vieti, ati scos Romania din Europa, riscă să piardă dreptul la fonduri europene, ati depasit toate normele de disciplina, deficit record si datorii uriase. Acestea sunt lucrurile care ii presează pe români, nu alegerile!

Uitati-va in oglinda, acolo veti gasiti vinovatul, asumati-va responsabilitatea pentru felul in care ati condus tara in criza, Romania a devenit oaia neagra a Europei, nu testeaza, nu se ajuta mediul de afaceri” a acuzat Ciolacu.

Nici USR nu a fost mai puțin dur cu premierul Orban:

”Dacă PSD face o porcărie, nu înseamnă că PNL poate face o altă porcărie.

Colegi din PNL, criticam pe Liviu Dragnea pentru lipsa de transparență. Acum sunteți la butoane și faceți la fel. Nu poți închide piețe în timp ce lași deschise mall-uri. Pare că ați învățat prea puțin din primăvară” a declarat Cătălin Drulă.

Discursul amuzant al sesiunii a fost oferit de liderul PNL, Florin Roman:

”Dupa discursul lui Marcel Ciolacu mi-a venit in gand inceputul unei rugaciuni pe care o spuneam cand eram copil, 'Inger ingerasul meu'. Acum am actualizat-o, mi-am dat seama ca unii nu au limite. Acum spun 'Înger, îngerașul meu, scapă-mă de Pesedeu!' Sper ca in 6 decembrie vom avea un Parlament legitim”.

La final, premierul Orban a avut o intervenție nervoasă după toate acuzațiile aduse Guvernului pe care îl conduce:

”Toate datele va contrazic, ce spuneti sunt numai minciuni, despre ceea va face PNL trebuie sa vb PNL, nu PSD, daca voiam purtator de cuvant luam de la PSD, cineva v-a scris textul si l-ati citit.

Nu va mai faceti ca nu vedeti, ati irosit 7 ani din istoria Romaniei fara sa construiti autostrazi, ati alungat romanii din tara, fara sa folositi resursa . V-ati batut joc de Romania 7 ani cu cheltuieli nesabuite, veniti acuma sa castigati voturi spunand ce va face PNL; lasati-ne pe noi sa spunem, lasati pe romani sa inteleaga ce face PNL; sunt singurii care in vreme de criza si-au asumat raspunderea sa duca tara printr-o criza fara precedenta, am tinut România pe linia de plutire, sa investim, sa atragem fonduri europene. Vom avea capacitatea de a conduce Romania spre saltul de care are nevoie pentru a ajunge printre marile puteri ale lumii” a concluzionat Ludovic Orban.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-09

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Premierul Orban, ședință de urgență cu prefecții. Ce MĂSURI se pregătesc în țară

Șef de la DGASPC, reținut pentru luare de MITĂ de la aproape 100 de persoane pentru eliberarea de certificate false de handicap

Ludovic Orban promite sprijin suplimentar pentru HoReCa: 20% din pierderea pe cifra de afaceri

Gabriela Firea: Premierul ne-a spus că se îmbolnăvesc doar cei care nu respectă regulile. Avem deja doi miniștri infectați cu COVID-19

Coronavirus: Noi măsuri de distanțare intră în vigoare de azi. Care sunt acestea




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE