2021-07-28 17:31

Soţii de parlamentari angajate la stat. Consoartele aleşilor, salarii uriaşe de la Poşta Română, Nuclearelectrica sau TVR

 |  21:01
Soţii de parlamentari angajate la stat. Consoartele aleşilor, salarii uriaşe de la Poşta Română, Nuclearelectrica sau TVR

Soţiile unor senatori sau deputaţi reuşesc să obţină salarii mai mari comparativ cu indeminzaţiile soţilor, după cum reiese din declaraţiile de avere disponibile pe site-ul Legislativului român. Astfel, soţia lui Viorel Hrebenciuc are venituri aproape triple faţă de soţul său, obţinute de la Nuclearelectrica. La rândul lor, Nicoleta Nicolicea şi Daniela Motreanu sunt angajate la stat, obţinând de la SRTV şi Poşta Română, respectiv fosta CSA, salarii anuale de peste 100.000 de lei, aducând, astfel, mai mulţi bani în casă faţă de soţi. Totodată, Horea Uioreanu şi Miron Mitrea lucrează în familie, întrucât sunt colegi cu soţiile în Parlament sau în administraţiile locale.

Letiţia Hrebenciuc, soţia deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, a obţinut venituri de 164.256 de lei de la Nuclearelectrica Bucureşti pe anul fiscal 2012, conform declaraţiei de avere pe care a postat-o Viorel Hrebenciuc. Totodată, în aceeaşi declaraţie de avere, deputatul a scris că a câştigat din indemnizaţiile de deputat suma de 60.679 de lei, aproximativ o treime din venitul câştigat de soţie.

Salarii de la TVR şi Poşta Română

Nicoleta Nicolicea, soţia deputatului Eugen Nicolicea, fostă jurnalistă, a realizat venituri pe anul 2012 de la Poşta Română, dar şi de la TVR. Astfel, de la TVR, soţia sa a primit pe anul trecut suma de 31 356 de lei, pentru funcţia de membru în Consiliul de Administraţie SRTv. Totodată, acesta a mai obţinut suma de 26 593 de lei de la Poşta Română.

Apoi, Dan Motreanu, deputat PNL şi chestor al Camerei Deputaţilor, are un venit de 66 000 de lei, în timp ce soţia sa, Daniela Motreanu, a realizat un venit aproape dublu, de 106.917 lei, pentru postul de consilier la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, care s-a desfiinţat, atribuţiile fiind preluate de nou- înfiinţata Autoritate pentru Supraveghere Financiară (ASF), care este condusă de fostul liberal Dan Radu Ruşanu.

Familii de aleşi

Pe de altă parte, în Parlamentul României se găsesc şi cazuri în care atât soţul, cât şi soţia sunt deputaţi sau senatori sau au funcţii de conducere în adminsitraţia locală.

Doar două cazuri sunt reprezentate de Miron Mitrea, deputat PSD de Vrancea, şi soţia sa, Manuela Mitrea, deputat PSD de Constanţa. Conform declaraţiei de avere, Miron Mitrea a câştigat 54.522 de lei din funcţia de deputat, în timp ce soţia sa a realizat venituri aproximativ egale cu cele ale soţului, de 54.787 de lei. Totodată, Manuela Mitrea a realizat venituri şi din ocupaţia sa de bază, cea de notar public, în suma de 581.045 de lei, conform declaraţiei ei, şi 5.810.445 de lei, conform declaraţiei soţului ei. Pe blogul său, Mitrea mai dă câteva detalii şi despre familia sa, anunţând că fiul său cel mare lucreză în cadrul MAE, ca secretar gradul III.

Venituri din patru direcţii 

Un alt caz este al lui Horea Uioreanu, actual preşedinte al Consilului Judeţean Cluj, dar fost deputat PNL până în decembrie 2012, care îşi cumulează veniturile de bugetar cu cele ale soţiei, Elena Uioreanu, care este din decembrie 2012 deputat PNL de Cluj. Conform declaraţiei de avere, pe anul 2012, Elena Uioreanu a obţinut venituri consistente de la patru instituţii. Astfel, din funcţia de expert POSDRU, aceasta a realizat un venit de 43.437 de lei, din funcţia de consilier local Cluj, suma de 2.813 lei, iar pentru postul de deputat -1.466 de lei. Nu în ultimul rând, de la Institutul de Managenemat în Asigurări, liberala a obţinut pentru postul de coordonator centru Cluj suma de 31. 262 de lei. Pe de altă parte, Horea Uioreanu a realizat, potrivit declaraţiei de avere, suma de 27.365 de lei, în timp ce de la Consiliul Judeţean Cluj, Uioreanu a mai obţinut 27.554 de lei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE